En julig nöt- och frömix med M&Ms

På glöggminglet i söndags så gjorde jag en stor skål med rostade nötter och frön. I det hela blandade jag ner lite torkade tranbär och M&Ms. Supergott och lite nyttigare snacks. Passar även till Nyårschampagnen.
Du behöver
100 g pekannötter
100 g hasselnötter
100 g solrosfrön
100 g pumpakärnor
½ tsk rapsolja
½ tsk salt
1 dl torkade tranbär
1 stor påse M&Ms med jordnötter
Gör så här
Rosta hasselnötte i en torr och het stekpanna tills skalet spricker och tar färg. Häll nötterna i en ren handduk och gnugga bort skalet och pyttsa ner i bunke. Rosta pekannötterna så de blir lätt bruna. Häll över i bunken. Rosta nu solrosfröna tills de fått färg och tillsätt då pumpakärnor och rosta någon minut till. Häll över i bunken. Droppa över oljan över nötterna och strössla på saltet, blanda runt. Häll allt på hushållspapper och låt kallna helt.
Blanda nötter och frön med tranbär och M&Ms. Jag tog bara M&Ms i de färger som kändes juliga, dvs bruna, röda och gröna.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *