Kyckling med svamp, vitt vin, rosmarin, oregano, basilika och paprika – Det blir Kyckling Marengo. Så mustigt god gryta med massa smak. Man kan lite ta vad man haver här.
Du behöver
600 g strimlad kyckling (jag använde kycklinglårfilé)
150 g svamp (t ex blandsvamp eller champinjoner)
1 gul lök
1 burk (400g) hela tomater (alternativt körsbärstomater)
2 msk koncentrerad kycklingfond
1½ dl vitt vin
2½ dl matlagningsgrädde
½ tsk rosmarin
½ tsk basilika
½ tsk oregano
1 tsk paprikapulver
smör, olivolja, salt, peppar, maizena
Gör så här
Skär kycklingen i strimlor. Bryn kyckling och svamp. Krydda med lite salt och peppar. Lägg i en gryta.
Skär löken fint och fräs mjuk i panna. Tillsätt löken, tomaterna, fond, vin, grädde till grytan. Pyttsa i kryddorna. Koka upp och låt småputtra under lock i 10-15 minuter. Red med lite maizena till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar
Bästa Leontine kom över för bus med flickorna, mat och prat!
Ser riktigt intressant ut. Borde nog ge mig på att testa det här någon dag.