![](https://media1.lindasmatstuga.se/2012/11/matthew-bax-trollar-med-flytande-kvave0.jpg)
På Scandic Grand Central bjöds vi på det mest spektakulära gästspel: Australiensiska bartendrarna Matthew Bax och Luke Whearty visade hur man använde flytande kväve för att göra cocktails, mat och desserter. De driver i Melbourne Baren Der Raum och i Singapore startade han upp The Tippling Club, båda rankade bland världens bästa barer 2012.
![](https://media1.lindasmatstuga.se/2012/11/matthew-bax-trollar-med-flytande-kvave1.jpg)
![](https://media1.lindasmatstuga.se/2012/11/matthew-bax-trollar-med-flytande-kvave2.jpg)
Absolut vodka, jordgubbar, körsbärstomater, äggvita och socker blir med hjälp av flytande kväve en sådan här liten dessertboll.
![](https://media1.lindasmatstuga.se/2012/11/matthew-bax-trollar-med-flytande-kvave3.jpg)
Ren Absolut smaksatt med grapefrukt blir med flytande kväve till Greyhound sorbet.
![](https://media1.lindasmatstuga.se/2012/11/matthew-bax-trollar-med-flytande-kvave4.jpg)
Temat på gästspelet var att inte ha ihjäl sina kunder, och det gick ju vägen, den här gången.