En knaprig och något nyttigare äppelpaj

Eftersom Annies Gudmor är av det mer hälsosamma slaget, så gjorde jag en äppelpaj med extra nyttigheter. Faktum är att den blev så god! Man kände inte ens att den var så nyttig, he he..Så mumsa med gott samvete på den här när som helst.
Du behöver
Smuldegen
150 g kallt smör
3 dl siktat dinkelmjöl
1 dl solroskärnor
½ dl råsocker
Fyllning
4 äpplen
½ dl råsocker
1 tsk kanel
½ tsk malen ingefära
Gör så här
Sätt ugnen på 225 C
Nyp ihop smuldegen till en massa.
Riv äpplena grovt. Tillsätt socker, kanel och ingefära. Fördela i smorda ugnsformar. Smula över degen. In i ugnen ca 20 minuter tills täcket har fått lite färg.
Superduper gott med vaniljsås eller glass till!

Linda

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *