Äventyr med Mannerström

Idag var det då dags för en sista deltävling i Svensk Fågels bloggprojekt Pippi på svensk fågel. Vi skulle laga mat precis som i Årets Mästerkock, på tid, med Leif Mannerström som sträng domare. Medbedömare var Ubbe Kvarnefält (Sveriges Mästerkock) och Maria Donis (VD Svensk Fågel).
Vi var 6 bloggare som fick i uppdrag att först, på högst 8 minutrar, stycka en kyckling och sedan göra en maträtt utifrån delarna på 50 minutrar. Dörren öppnades till ett rum fullt med grönsaker, kryddor, frukt, mm. Vi fick ta det vi ville ha och sätta igång. Jag blev helt ställd där ett tag och visste inte överhuvudtaget vad jag skulle göra.
Det blev till slut, efter en hel del hjälp av Mannerström, en potatis- och palsternacksgratäng med frasig kyckling penslad med citron- och vitlöksolja tillsammans med en sky. Jag var mer än stolt att jag rodde det i hamn, så att jag inte vann gjorde inget alls. Det var en så rolig dag!!

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *