Chokladmousse med hallongrädde

Tänkte erbjuda ett snabbrecept på chokladmousse. Jag, Annie och Magda åker idag till Eskilstuna över dagen för att hälsa på nytillskottet Love. Då vi kommer hem så kastar jag mig iväg på ett spännande event. Men här kommer chokladmoussen jag gjorde häromkvällen. Receptet kommer från Chokladfabrikens Desserter. De rekommenderade att man använde Valrhona choklad, dyrare javisst, men helt klart en rikare chokladsmak.
Du behöver (4 pers)
1 1/4 dl vispgräddde (som ska kokas)
1 dl vispgrädde (som vispas lätt)
140 g mörk choklad (jag använde Valrhonas Manjari 64%)
Gör så här
Bryt chokladen i bitar och lägg i bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör om ordentligt så all choklad smälter och det blir en jämn chokladsmet. Då den svalnat till kroppstemperatur vänder du försiktigt ner den lätt vispade grädden. Häll upp i glas, toppa med hallongrädde och servera.
Hallongrädde
1 dl vispgrädde
1½ msk hallonpure (jag använde frysta hallon)
1 msk florsocker
Vispa grädden lätt (jag vispade den lite väl mycket). Rör ner hallonen och florsockret och fortsätt vispa lite. Servera till moussen

Linda

0 kommentarer

 1. Ja men alltså om jag ska skicka över banankaka med frosting till dig så får du minsann skicka över ett gäng av dewssa läckerheter tycker jag! 😛 De ser fantastiskt goda ut! Kram!

 2. Hej!

  Kan man göra den någon dag i för väg? blir den tjock eller är den luftig?

  Jenny

  Svar:
  Jag gjorde den kvällen innan, men nästa gång kommer jag göra den precis innan. Den går snabbt att göra. Den blev väldigt kompakt och rätt tung. Jag tror den blir luftigare om man gör den precis då man ska äta den. Om du vill förbereda kvällen innan så gör hasselnötsmoussen https://matstugan.blogg.se/2012/september/far-man-bjuda-pa-lite-hasselnotsmousse.html eller https://matstugan.blogg.se/2012/september/chokladpannacotta-med-daimcrunch-a-la-roy-fares.html – Lycka till!
  Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *