Fredagsmys på Beirut Café

Igår kväll var det galej. Jag mötte upp två av mina närmsta vänner och vi gick och åt en riktig brakmiddag på Beirut Café -libanesisk restaurang. Kommer inte ens ihåg när jag senast åt så mycket mat. Jag tycker verkligen inte om att lämna mat, men igår hade vi inget val, och efterrätt var det inte ens att tala om.
Miljön är som tagen ur 1000 och en natt. Det var här Demi Moore åt middag då hon var i Sverige och Ashton Kutcher var tydligen också här, vid ett annat tillfälle. Man förstår verkligen varför.
Det är så mysigt på Beirut Café. Har varit här två gånger tidigare. Första gången jag var här var faktiskt på en dejt för flera år sedan, då blev jag helt tagen av restaurangen. Andra gången var jag här med ett stort gäng för att fira en vän som precis gift sig.
Avsmakningsmenyn kostade 330 kr per person, om man ville ha grillat till så kostade den lite över 400 kr, vi tog den med grillat (jag hade knappt ätit och var vrålhungrig). Då de kom in med maten pekade min vän på ett av de hundra faten och frågade om det var det grillade, då sa servitören att de 100 tallrikarna vi hade på bordet bara var förrätten, det grillade skulle komma senare. PUH…det hade räckt och blivit över utan det grillade. Det var hoummous, kycklingröra, halloumi, mozarella sticks, aubergineröra, kronärtskocka, falafel…
Så kom då fatet med det grillade in: oxfilé, kyckling och något annat supergott kött på en bädd med ris, couscous och youghurtsås. Vi smakade alla en liten bit, och det var så ljuvligt gott, men vi var mer än proppmätta.
Så här såg det ut då vi hade ätit för ett helt år ungefär, en massa mat kvar. Det blev varsin liten arabisk kaffe dock. Eloge också till en helt otrolig service, de är proffsiga, vänliga, roliga, snabba. Även om jag fortfarande känner mig rätt mätt så drömmer jag redan om nästa gång.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *