Choklad choklad choklad

Jag var på det mest ljuvliga event härom kvällen på härliga Chokladfabriken. Det var finalisterna i Årets Konditor som lärde oss att göra praliner med mera. Ni kan ju själva förstå att jag kände mig som i himlen. Det hela avslutades med förra årets vinnares vinnartårta i form av en bakelse, så otroligt god.
Här har ni dem: Årets finalister! Så fantastiskt duktiga, trevliga, pedagogiska,kunniga. så spännande att se vad de hittar på i Finalen på Nordiska museet 12 oktober. Deras uppgift kommer då att vara att på 6 timmar baka en trevåningstårta, tre praliner i 25 exemplar och ett hemligt bakverk. Dessutom ska de ställa upp allt snyggt med dekoration. Temat är HÖST. De har övat sedan i somras och tar med sig till och med sin egen mikro till finalen.
Snygga kockmössor fick jag och Rose-Marie på oss, sedan blev det till att temperera choklad, göra praliner och chokladrosor.
En del av goodiebagen: Praliner, en hel box med choklad och Chokladfabrikens senaste bok: Chokladfabrikens desserter: så underbara, roliga recept. otroligt bred, eller vad sägs om : chokladfyllda munkar, södermalmspannacotta, chokladlikör, Cognacsgrädde, Limécreme fraiche, chokladkola popcorn, eller…
Lakritschokladcréme brulee?
MUMS!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *