Det bidde enchiladas

Jag fick med mig en knippe purfärsk mangold från min vän Åsa. Har varit sugen på Enchiladas länge nu, så det blev enchiladas med mangold, vitlök och kyckling. Man kan inte annat än glufsa i sig enchiladas, så smaskigt gott! Har du inte Mangold så går det lika bra med spenat

Du behöver för 4 pers:

4 tortillabröd (de större)

250 g salladskyckling (finns färdig i tärningar i frysdisken), eller grillad kyckling som du strimlar

200 g mangold (alt fryst bladspenat som tinats)

2 vitlöksklyftor

1 pkt bacon

1 burk creme fraiche

1 burk krossade tomater

100-150 g cheddar (eller annan ost)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 C

Klipp bacon i mindre bitar och knaperstek. Lägg på lite hushållspapper så den värsta oljan sugs upp av papperet. Skölj och hacka mangold (alt krama vattnet ur spenaten). Fräs på mangold (spenat) tillsammans med pressad vitlök i stekpanna så det inte är blött. Häll över mangoldfräset över kycklingen och tillsätt creme fraiche. Lite salt och peppar. Rör ihop.

Klicka ut på stort tortillabröd, strössla över lite knaperstekt bacon och rulla ihop och lägg i form (pensla formen med lite olja innan så de inte fastnar)

Häll över krossade tomater så de täcker alla rullarna. Strö över osten och in med formen i ugnen sådär 20 min.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *