Bröd till miniburgare

Jag, Annie och Alva bakade i söndags bröd till miniburgare. De fylldes med härligt mör BBQ kyckling, pulled chicken. Receptet på bröden kommer ursprungligen från recept.nu.
Du behöver (för 30 st)
25 g smör
25 g jäst
2,5 dl mjölk (3%)
2 msk olivolja
½ tsk salt
1½ tsk socker
6-7 dl vetemjöl
svarta vallmofrön
Gör så här
Sätt ugnen på 250°
Smält smör, i med mjölk och värm till fingervarmt.Smula ner jäst och tillsätt socker, salt och olja. Arbeta in mjölet, börja med 5 dl och plussa på så det blir en smidig deg. Låt jäsa i bunken med handduk över i 30 minuter.
Ta upp degen och dela i 30 delar. Rulla varje del till en boll och doppa ovansidan i vallmofröna. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta med bakduk i 15 minuter. Ta nu bort bakduken och lägg istället på ett bakplåtspapper och ovanpå en plåt utan kanter. På det sättet jäser bröden på bredden och inte på höjden.
Låt jäsa i ca 30 minuter.
In i ugnen 6-7 minuter och låt sedan svalna under bakduk.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *