Betanialimpan gör gott

Hoppas gårdagen blev mysig med ett berg av jordgubbar, små grodorna, sill och potäter! Jag är fortfarande hos min syster och tänkte erbjuda er ett bröd jag gjorde hemma innan vi åkte. Det kanske skulle passa till helgfrukosten imorgon? Ett filmjölksbröd som är ett kavringliknande bröd. Det går snabbt och smidigt och är proppat med bra saker, eller vad sägs om vetegroddar, rågmjöl och vetekli?

Du behöver (för 2 bröd)
1 l filmjölk
2 dl mörk sirap
1½ tsk salt
4½ dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1½ dl vetegroddar
1½ dl vetekli
5 tsk bikarbonat
2 dl havregryn

Gör så här
Sätt ugnen på 175 C

Smöra och bröa 2 formar på á 1½ liter
Blanda filmjölk och sirap samt salt i bunke. Blanda de alla de torra ingredienserna. blanda med filmjölksblandningen och rör ordentligt så allt blandas. Klicka ner i formarna och släta till ytan något.

In längst ner i ugnen på ca 1½ timma. efter 1 timma sätter du folie eller en plåt över bröden så de inte bränns vid. Låt bröden svalna innan du stjälper ur dem ur formarna.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *