Jag kan verkligen få cannelloniabstinens ibland. Det hände under veckan och då är det bara att sno ihop en ugnsform med cannellonis. Så himlans gott!! Jag fick några canneloniplattor över dessutom så jag kommer göra en miniomgång under helgen, det kan aldrig bli för mycket cannelloni.
Har ni något bra tips på innehåll till cannelloni så vore det så roligt att testa något nytt enbart för att variation förnöjer så att säga. Blir så glad om ni ger era favoritförslag i kommentarsfältet!!
Cannelloni
Du behöver
Tomatsås
1½ burk krossade tomater
1-2 vitlöksklyftor
1 buljonggrej
1 lök (hackad)
sal, peppar, nypa socker
Cannelloni
1 paket Färska lasagneplattor
Keso (liten burk) – (jag tog neutral smak, men självklart kan du ta smaksatt)
Creme fraiche – t ex franska örter
1 dl riven ost
1 dl riven ost (att strö över innan de sätts in i ugnen)
Keso (liten burk) – (jag tog neutral smak, men självklart kan du ta smaksatt)
Creme fraiche – t ex franska örter
1 dl riven ost
1 dl riven ost (att strö över innan de sätts in i ugnen)
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
Börja med att koka ihop tomatsåsen. Häll alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra ca 10 min. Häll i ugnsfast form.
Blanda ihop allt till fyllningen i en skål. Klicka på rätt mycket på varje cannellonibit och rulla ihop. Lägg med fliksidan ner i tomatsåsen i en ugnsfast form.Viktigt att de endast ligger till cirka hälften i tomatsåsen, till hälften utan tomatsås.
Strö över rikligt med riven ost och ställ in i ugn i ca 15-20 minuter.
Strö över rikligt med riven ost och ställ in i ugn i ca 15-20 minuter.
Här är mitt favoritrecept på cannelloni https://hovkonditorn.blogspot.com/2010/10/sondagsmiddag-sunday-dinner.html
Önskar er ett fint veckoslut! Kram
Älskar också canneloni och skulle gärna ha det stående på fredagar precis som vissa har tacos.:)
Testade ett recept från Arla för ett tag sedan som var snabbt och enkelt med getost och tomatsås. Använder alltid färska lasagneplattor när jag gör canneloni.
Receptet hittar du här: https://mumsfillibaba.blogspot.se/2012/02/canneloni-med-getost.html