Påskmiddagen

Min syster med familj var här igår på påskmiddag och jag hade planerat ihop det hela. Det är alltid så nervöst innan om allt ska räcka, om man ska hinna, om kombinationen blir lyckad och sen räcker det ju mer än väl och blir massa över. Det blev en riktigt god lunch och alla var mer än mätta – Mission Completed. Så underbart mysigt att ha dem här, önskar att de bodde närmre så vi kunde ses varje vecka.
Jag fick ett paket på posten med Kiviks nya muster gjorda på Astrakan äpple och Williams päron. precis lagom till påsk. De har en frukthalt på 35-45%, alkoholprocent på 2,2 %, inga konserveringsmedel och har defintitvt en mer vuxen smak. De smakar lätt av vin och är inte överhuvudtaget sötsliskiga som cider kan vara. De passar perfekt till mat eller iskalla till snacks en varm sommarkväll. Min favorit blev nog den torra äppelcidern. Som ni ser så gjorde jag egna soltorkade, eller snarare ugnstorkade körsbärstomater i ugnen, toppen faktiskt!
Jag gjorde även en lax på saltbädd i ugnen, så gott måste jag säga själv. Till det smör med lime och vitlök. I övrigt hade vi såklart ägghalvor med räkor och majonäs, små snittar av kavring och västerbottensost, stor sallad.
Kycklingburgarna som jag hittade på recept till då jag var med i tävlingen Det bästa Vita Julbordet. De är så goda faktiskt med dijonsenap, västerbottensost och grönpeppar i. Ni hittar receptet HÄR.
Gjorde en spontanefterrätt. La ner ett rosa marsipanlock i en form och fyllde på med Rocky road glass där jag pyttsade ner lite extra minimarshmallows i gladfärger. Sen lät jag den stå i frysen bara.
Min fina systerdotter Alva hade gjort dessa oemotståndliga marsipankycklingar. Hon har en helt egen blogg med allt för ungdomar och mycket hästar, se HÄR.
Sen blev det bowling med kusinerna. Annies första bowling. Hennes kusiner hjälpte henne verkligen. Hon puttade iväg bollen på banan som hade staket på sidan så den helt enkelt inte kunde gå ut i rännan (skulle jag också behöva). Hennes boll sniglade sig fram på banan och man undrade varje gång om den skulle komma ända fram, men det gör den eftersom de har en lutning på barnbanan – No fail liksom.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *