Mysigt Event

Under torsdagen lanserades lite nytt till Systemet, nämligen Kiviks äppelmust i 3 varianter: 1 ekologisk, 1 på Gravenstein och 1 på Cox Orange/Belle de Boskoop. Det är alltså 3 nya alkoholfria alternativ till Systemets sortiment.
Vi fick en riktig genomgång tillsammans med många vackra sommarbilder från Kivik. Jag har varit så på väg dit en herrans massa gånger, det är så gudomligt vackert! Så underbart att höra om alla äppelodlingar och passionen för musteriet. Vilka kunskaper och vilket gediget hantverk, verkligen äkta vara.

Det var en massa plastmuggar uppställda för att testa vart och ett av de nya vinerna musterna. Var och en av de 3 musterna har sin alldeles egna karakteristiska smak, vilket gör att de passar till lite olika saker: Gravenstein passar perfekt till kyckling och fisk med sin syrlighet, Cox Orange/Belle de Boskoop passar med sin mustighet till kötträtter, t ex vilt och Den ekologiska som är en blandmust som passar perfekt till desserter.

Vi fick smaka på alla tre sorterna som är tappade i fina vinliknande flaskor. Känns definitivt lite lyxigare att ställa fram på middagsbordet. Till musterna fick vi lite smått och gott. De olika musterna smakade verkligen helt olika varandra, olika söta, olika syrliga. Min absoluta favorit var Gravenstein. Gravensteinmusten hade för mig en lätt smak av vin på något sätt, sådär elegant smak, och jag hade GÄRNA druckit den under min graviditet istället för vin utan alkohol.
Jag hade med min vän Lotta och vi fick med oss en påse med lite av varje, bl a en flaska must på Gravenstein till min glädje!

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *