Härlig Passionsfruktssorbet

Vi gjorde så fräsch sorbet med massa härlig passionsfrukt i. Receptet fick jag från en vän som hade gjort den. Det är hur lätt som helst och smakar himmelskt, man behöver heller inte ha dåligt samvete då man äter sorbeten, det är ju skönt. Jag rekommenderar verkligen den här passionsfruktssorbeten.

Jag har haft lite mailkontakt med en underbar läsare, hon ville ha lite tips på mat. Jag kom på då att den här efterrätten skulle passa henne. Tack för ditt fina mail och lycka till med maten nu på söndag, och tack för att du följer min blogg. Jag är oerhört smickrad!

Du behöver (för 4 port)
2 burkar vaniljkesella
8 passionsfrukter
1 dl gelésocker
1 dl vatten
Gör så här
Koka socker och vatten, men ta bort kastrullen från värmen så fort det kokat upp. Rör på så att sockret löser sig i vattnet. Skeda ur innehållet ur passionsfrukterna och tillsätt till sockerlagen. Sila vätskan så att passionskärnorna stannar i silen.

Då sockerlagen är ljummen tillsätter du kesellan och blandar runt. Häll i större form eller i mindre portionsformar. In i frysen sådär 2 timmar (eller över natten).

Linda

0 kommentarer

 1. Nu har jag röstat på bästa vaniljrecept. Gissa vem jag röstade på…….

  Lycka till!

 2. HEJ..

  jag har nu röstat på dig och ditt härliga recept. Jag har inte bara röstat utan provlagat den också, ååå så gott det blev !!

  Hoppas du vinner !

  //

  Elisabeth i V-by

 3. Gunilla: tack käraste du för att du röstat och för att du kommenterar.

  Elisabeth: Åh, tack gulliga du! Att du har röstat och tom lagat det, det spelar större roll än att vinna det hela. Så glad också att du tyckte om det!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *