Underbar mat på bortaplan

Sorry, att jag har varit så dålig med inlägg. Jag har en hel del privata saker som måste fixas och trixas med. Denna helgen har varit full med aktiviteter på bortaplan dessutom. Jag och småtjejerna har sovit över hos min väninna och hennes barn. Då hennes man och son åker bort på skidweekend då kommer jag och tjejerna. Min vän har själv två barn i exakt samma ålder som Annie och Magda. Så vi var 6 tjejer! Livat värre. Det är de bästa sova-över-på-bortaplan man kan tänka sig. Det blir ALLTID världens godaste mat, de mest himmelska kakor och en massa mys. Då vi kom på fredag fm så blev det direkt en fantastisk kaka med vit choklad och lingon (Ingen ta bort gravid-kilona-kaka precis). Den fullkomligt smälte i munnen! Ska ta recept. Varje gång vi är där så är det en ny fantastisk kaka man bjuds på. Den här gången var jag noga med att packa ner kameran så jag kan visa!

Sen gick vi ut och busade med stora tjejerna och småtjejerna sov i vagnarna.Då vi kom in blev det dags för min paj som jag hade tagit med: Päron och hallon paj med ett frasigt, knaprigt täcke med lite hasselnötter och vit choklad i.
På kvällen blev det Kreolsk gryta, så otroligt gott och mättande. Åt så jag stod i 4 hörn. Jag brukar alltid göra Kreolsk gryta på vinterhalvåret, så för recept kan ni klicka HÄR. Det är en perfekt bjudrätt för alla förutom vegetarianer då.
Varje gång jag är hos henne så diskuterar vi att dricka vin. Hon ursäktar att hon glömt köpa vin. Sen kommer hon på att de har massa vin hemma och frågar om jag vill ha, vi velar lite och bestämmer oss för att vi inte ens orkar dricka vin. Sen pratar vi om allt mellan himmel och jord i en timma sådär, sen vid 10 snåret är vi plakattrötta och väldigt medvetna om att vi kommer vara uppe på natta och mata småbarna och att de stora kommer vara pigga runt 6 på morgonkvisten.
Mycket riktigt var det High Chaparall lite efter 6 på dessa damer.
Bakade mitt favoritbröd och tog med också till frukosten. Det är späckat med valnötter, aprikoser och russin.Dessutom är det ett filmjölksbröd så det svängs ihop på nolltid. Jag tröttnar aldrig på det här brödet och det kan varieras med andra nötter och frukter såklart. Om ni vill testa så se HÄR.

Linda

0 kommentarer

  1. Jag har vunnit ett paket vaniljstänger! Så nu hoppas jag på massor av läckra vaniljrecept här i din blogg.

    Kram och lycka till med kocken som snart kommer hem till er.

    Moster Gunilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *