Fantastisk Rödvinssås med whiskey

Vi åt underbar oxfilé med verkligen fantastisk rödvinssås i helgen. Jag har varit så förkyld under helgen och i veckan att jag inte riktigt fått ut receptet här på bloggen. Men nu så! Receptet kommer från en god vän som först fått den då de varit bortbjudna och sen själva gjort den på nyårsafton.


Vi åt oxfilén med lite svamp och en krämig potatisgratäng. Ni bara måste testa den här rödvinssåsen med whisky i!!!! Kanske något att briljera med till Alla Hjärtans Dag?
Du behöver
1 gul lök
1 palsternacka
3 vitlöksklyftor
2 msk olja
½ dl socker
2 dl rött vin
4 msk balsamvinäger
3 msk kalvfond
1 msk whiskey (vi tog Jameson)
ev maizena, salt, peppar

Gör så här
Hacka lök, palsternacka och vitlök fint. Fräs i olja, strö på sockret och låt det koka in. Tillsätt rödvin och balsamvinäger. Småkoka tills hälften återstår. Smaka av med kalvfond, salt, peppar. Mixa såsen. Är den för grovkorning så använd passersil så att den blir helt slät. Smaka slutligen av med whiskeyn.
 

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *