In med risgrynsgröten i ugnen under natten

Nu har jag hört från många att risgrynsgröten ska in i ugnen för bästa resultat, dvs krääääämig gröt. Inget som bränns vid, röras runt i eller behöver passas heller!
Du behöver
3 dl grötris
6 dl vatten
12 dl mjölk
Några kanelstänger
1 tsk salt
Lite socker

Gör så här
Sätt ugnen på 150 C

Koka upp gryn,salt,vatten. Låt koka några minuter. Tillsätt mjölk och kanelstänger. Vänta tills det börjar bubbla. Ta grytan från spisen. Sätt över en fuktig handduk och sätt in i ugnen

Låt den stå i ugnen i sådär 1 timma. Stäng av och låt den vara till morgonen då det är frukostdags. Bara att mikra eller värma på. Jag använde schablonen från Elle Mat & vin för att göra mönstret, schablonen finns i två versioner: snöstjärna och med stjärnor. Annars klipper du en egen schablon i valfri form! Glöm inte socker, kanel och den obligatoriska mandeln!!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *