Perfekt då att slänga ihop denna chokladkaka, du har allt hemma, jag lovar!
Du behöver:
1 dl kakao
2 dl mjölk (lite drygt)
1 dl socker
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ msk vaniljsocker
1½ socker
125 g margarin/smör
2 ägg
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 C
Sätt ugnen på 175 C
Smörj och bröa form.
Koka upp mjölk, kakao, socker, och ställ åt sidan att svalna av. Rör rumsvarmt smör med socker vitt och pösigt. I med äggen, ett åt gången. Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten varvat med chokladmjölken. Häll smeten i form.
In i nedre delen av ugnen ca 50 min.
Bara att sätta på kaffet och duka upp! De andra små kondisbitarna är toscabitar. Bakade dem också, men lite pilligare, men absolut inte svåra. Receptet på dem kommer inom de närmsta dagarna. Måste bara tipsa om HIMLA kakfatet. Jag köpte det igår på rean för halva priset, dvs 170 kr på Stalands. Man glömmer lätt bort att möbelbutiken Stalands har fint porslin, ljuslyktor och annat smått och gott.
Köpte även dessa två fina lövfat i porslin med silverbeläggning. Har spanat på dessa sen länge, men tyckte de var lite för dyra. Nu kostade de 130 kr för båda på Stalands. De kommer bli så fina med lite snacks i, t ex nötter, eller någon förrätt, kanske oliver.