Slagsta glass i Eskilstuna

Har ni varit i Eskilstuna så har ni väl inte missat deras stolthet – Slagsta glassen! Vi har tagit en tur till Eskilstuna för att träffa min mor och bror. Man får ju inte åka till Etuna utan att äta Slagstaglassen. För er som inte vet så finns den i samhället Slagsta, lite utanför Eskilstuna. Det är ett familjeföretag som gör sin egen mjukglass, sedan har de en massa kombinationer där deras mjukglass ingår. Jag tog Polkasnäckan och sambon Kalassnäckan, ljuvligt!

Här är det oftast långa köer, idag hade vi tur just när vi kom.

Min lillebror tog half/half, dvs slagstaglass och polkaglass, allt toppat med saltlakritsströssel. Annie ville asolut inte ha något annat än en cola calippo. Den åt hon upp på ett nafs, gissa vems glass hon sen ville äta? Jag fick inte en smula av själva våffelsnäckan (Men, det är väl bara bra antar jag).

MUMS! så god den var! Slagsta mjukglass, polkaglass, polkaströssel, polkahack och karameller och kex (vilket som sagt någon annan åt upp.)

Linda

0 kommentarer

  1. Ja, Slagsta GLass är ju bara ett måste när man hälsar på där! Wow, vilket ställe det är! Och varje gång har man beslutsångest där i kön och vill inte välja fel! 🙂

  2. Jag är fd E-tunabo men är där ofta då jag har sommarstället och föräldrarna där. Slagstaglass på sommaren är ett måste. Och inte bara en gång 🙂

  3. Ja, man verkligen kan inte vara i närheten av Eskilstuna och inte äta Slagsta glass. Jag har också alltid supersvårt att välja, lät cirka 8 personer gå före innan jag hade bestämt mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *