Coco Sunshine, amerikanska pannkakor och Schweizerdalen

Söndagsmorgonen blev det alltså amerikanska pannkakor och smoothien Coco Sunshine. I det köpcentret som vi bor nära finns superpopulära kedjan Naked Juice Bar. De har underbara smoothies som görs på plats medans du väntar. En av deras smoothies heter just Coco Sunshine och ger en känslan av långa vita stränder långt borta. Jag tänkte att man kunde göra den hemma och har prövat mig fram till en variant som är väldigt lik deras. Testa!

Det här är nog till fler än 4 pers:
2 dl kokosmjölk
3 dl vaniljyoughurt
2 små bananer
150 g fryst mango
½ färsk ananas i bitar (eller fryst)
2 dl apelsinjuice
Massa is

Bara blanda allt i mixern och kör igång, häll upp i stora glas och njut!

Till det amerikanska pannkakor i stora lass. Blev alldeles för mycket smet, har fortfarande smet kvar i kylen. Jag har därför halverat receptet till er, då räcker det till sådär tre pannkakor var, om man är 4 personer:

Du behöver :
1 ägg
2,5 dl mjöl
2,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk socker
2 msk smält smör

Bara blanda ihop och stek.

Efter frukosten åkte vi till Schweizerdalen i Haninge, nära Dalarö. Där finns en privatstrand som alla får nyttja mot parkeringsavgift på 10 kr/tim. Det är otroooligt långgrunt, man kan nog gå nästan en halv kilometer utan att det går över knäna, fantastiskt med barn, men kanske lite tråkigare för vuxna som vill simma. Sanden är mjuk och fin och det finns liten kiosk och baja major utställda. Det är heller inte överbefolkat som många andra ställen just nu.

Linda

0 kommentarer

  1. Katarina! Ja, precis. Den smakar väldigt likt en virgin pina colada och har samma krämighet och konsistens.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *