Glass och Mc Donald’s i Brooklyn

Vår vecka i New york såg ungefär ut så här:

3½ dagar i Brooklyn (vi bodde då i tillsammans med brudparet i deras lägenhet). Dessa dagar bestod främst av bröllopet och brunchen dagen därpå.

3½ dagar på Manhattan. Vi bodde på hotell centralt på Manhattan.

Jag har berättat lite om bröllop och brunch. Men första dagen i Brooklyn spenderade vi med bruden och min guddotter.

Helt plötsligt då vi promenerade var det dags för lunch och vi hittade inget bra ställe och barnen blev hungrigare och hungrigare och gnälligare och gnälligare, precis då låg Mc Donald’s där framför oss som en hägring i Sahara. Jag tycker det är rätt roligt att se hur det är på Mc D i olika länder, för det är rätt olika faktiskt. Det lustiga i USA är att de har en hel del nyttigt och skriver ut hur många kalorier det är i allt och precis brevid det nyttiga gör de reklam för kaffe toppat med ett ton grädde och glass proppat med choklad och kola. Nja, vad väljer de flesta månne, den där lilla salladen eller den där megaburgaren som dryper av sås och bacon.

Jag ville iallafall testa något som inte fanns i Sverige.

Jag var faktiskt lite åt det nyttiga hållet för jag tog en southern något kycklingburgare, och till min förvåning kom den helt utan sås och sallad (torrt), till det en ren smoothie på jordgubbar och banan (det skulle de verkligen ha i Sverige för den var kanon). Min sambo tog en angus burgare och frozen strawberry lemonade som var härligt läskande tyckte jag, han tyckte den var lite sur.

Efter det knatade vi vidare till ett köpcentrum där Victoria’s Secrets fanns, ni vet underklädeskedjan dit man bara måste gå när man är i USA. Så perfekt också att världens bästa glasställe, Cold Stone Creamery fanns precis brevid!! Vi placerade helt enkelt sambon och döttrarna med megaglassarna och gick och shoppade i lugn och ro. Alla nöjda!

Hit bara måste ni gå om ni skulle vara i närheten. Cold Stone Creamery är en kedja och finns på flera ställen. Barnen och sambon var i Heaven number Seven. Du kan välja på en massa glasssmaker och till det lägga ingredienser som nötter, jordnötssmör, kakbitar, godis osv osv. Annie fick denna strösslade våffla mot att hon tog nötter som ingrediens i sin glass.

De mixar ihop ingredienserna tillsammans med glassen på en kall stenskiva. Här nedan geggas sambons specialkreation ihop: Pistaschglass med snickersbitar och gummibjörnar. Inte direkt en kombi jag i min vildaste fantasti skulle välja, men, men…Superkombin: Pistaschglass med gummibjörnar och snickersbitar!

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *