Bland det bästa som finns är att baka och laga mat med min dotter. Hon missar inte en chans att få röra i grytor, mäta upp mjöl till bak, smaka av, för att inte tala om att slicka slickepotten.
Det finns en fantastisk barnbok som heter Castor bakar (skriven av Lars Klinting). Den handlar om bävern Castor som fyller år och då bakar sockerkaka med sin lilla vän Frippe. Så gullig historia! De går igenom steg för steg hur de gör och i slutet av boken finns receptet på Castors kaka – och den är SUPERGOD!
CASTORS KAKA
75 g smält smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
(Ströbröd till formen)
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
Smält smöret i en kastrull. Pensla kakformen med lite smör och bröa.
Vispa ägg och socker i en bunke, helst med elvisp, så att det blir vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en liten skål. Rör om noga och blanda med smeten. Häll i mjölken i det smälta smöret och rör ner blandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda kakan i cirka 35 minuter i nedre delen av ugnen.
(Jag har förkortat beskrivningen lite)
Gott att doppa nybakt sockerkaka i mjölk, även om man får pressa ner kakan i glaset och hälften hamnar i glaset och får fiskas upp.
Så underbart! Annie är nog också en mästerkock tycker jag mig se!
matstugans nye kock kunde inte vara sötare i sin lilla outfit.