Kladdkaka med Mint & Trevlig Helg

Här kommer ett litet bakrecept på kladdkaka med ett täcke av mintchoklad. Den här smakar verkligen av mint, vilket jag älskar, men man kan ta vilken smak som helst apelsin, chili, blåbär…

Kladdkaka – Till 24 cm form:

100 g smör
2½ dl socker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 C

Smält smör. Dra kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg och rör om ordentligt. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ordentligt.

Häll smeten i en form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen sådär 20 minuter. Detta kan såklart göras dagen innan.

Minttäcke:

100 g Mintchoklad (jag använde Lindts)
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Koka upp grädden. Hacka chokladen. Dra kastrullen med grädden från värmen och häll direkt ner hackad choklad och vaniljsocker i grädden. Rör tills chokladen har smält och det blir en jämn smet. Vänta med att bre på smeten tills den svalnat och tjocknat till.

Ps. Viktigt att dra kastrullen från värmen innan man lägger i chokladen, annars blir krämen mer rinnig.

Ätbara rosenknoppar att dekorera med. Vi testade att knapra i oss varsin (eller en bit iallafall). Det smakade mycket ros, men annars bara konstigt som att äta en kvist eller liknande. Men fint att dekorera med!

Linda

0 kommentarer

  1. Joanna

    Jag köpte rosenknopparna i en gullig liten butik/café på Öland som heter Kaffestugan. Den ligger nära Böda sand. Där har de helt fantastiskt goda bakverk och säljer lite smått och gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *