Mattrender 2011

Elle mat & vin hade i årets första nummer en liten lista på vad de förutspår kommer bli hett, vad gäller mat, under 2011. Se om ni håller med!

Jag har gjort en liten sammanfattning:

ÅRGÅNGSCHAMPAGNE – Ett annat namn är Vintagechampagne. Vissa år då skörden varit extra bra gör champagnehusen dessa årgångschampagner. Smaken ska vara mer komplex, mjuk och utvecklad. De går väldigt bra att lagra och är tydligen prisvärda.

MAXI blir MINI
Bort med superstora muffins, kakor, bullar, smörgåsar. Less is more! Nu kommer småkakorna tillbaka. Maten serveras med miniporslin och formar, t ex Le Creusets nya miniformar. Försäljningen av halvflaskor på Systemet ökar tydligen.

KOKOSVATTEN
”Da shit!” Vi talar om vätskan som finns i kokosnötter. Inte kokosmjölk utan den genomskinliga. Den är inte fet utan innehåller massa elektrolyter (laddade mineraler som upplöses i kroppsvätskorna) och mycket C-vitamin. Madonna har enligt Elle investerat miljoner i ett företag som levererar kokosvatten.

SNABBMAT DE LUXE
De fina restaurangmenyerna kommer innehålla lyxversioner av snabbmat som pizza, burgare, pasta och texmex. Kedjor som specialiserar sig på nyttigare och fräschare snabbmat tar plats, t ex Chipotle Mexican Grill eller 4 food där man kan bygga och beställa sin burgare på nätet.

MATKOOPERATIV
I London finns The Peoples Supermarket. Du blir medlem och jobbar några dagar i butiken mot att köpa där till billigare pris. Mycket framgångsrikt!

Jag älskar sådana här listor. Jag tror definitivt på mindre format på kakor osv. Tycker redan man märker minitrenden. Kokosvatten tycker jag är oerhört otäckt, men är det så otroligt nyttigt så kan jag tvinga i mig, kanske. Jag tycker 4 foods hamburgare som ser ut som munkar var coola. Roligt att välja bröd, ost osv.

Vad tror ni, har de rätt? Har de glömt någon ny trend? Kommer ni haka på?

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *