Stor Pannbiff med Ugnsrostade Rotfrukter

Så gott med pannbiff och ugnsrostad morot, potatis och palsternacka! Var länge sedan vi åt pannbiff nu, men igår kväll blev det av. Det går så snabbt att göra att det inte finns någon anledning att inte göra pannbiff mest varje vecka. Pannbiff känns som riktig husmanskost. Med de ugnsrostade grönsakerna blir det väl modern husmanskost? Hur gott som helst blev det iallafall.

Rostade Rotfrukter för 4 pers

2 palsternackor
8 potatisar
2 morötter
1 rödlök

Salt

Gör så här

Sätt ugnen på 200 C

Häll drygt en matsked olja på en plåt och pensla ut till kanterna. Tvätta, skala, skär rotfrukterna i större avlånga klyftor. Lägg på plåten och strö över salt. Sätt in i ugnen och vänd lite på klyftorna någon gång. Låt de vara inne sådär 30 minuter.

Pannbiff för 4 pers
1-2 lökar
500 g nötfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl mjölk
1 msk soja (kinesisk)

Sås
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
4 msk vispgrädde

Finhacka halva löken och blanda med färs, salt, peppar, soja och mjölk. Lägg i lite smör i en så djup panna som möjligt och i med färsen. Platta ut den med en stekspade och forma till en stor kaka. Lämna lite utrymme på sidorna. Skiva återstående lök och lägg skivorna runt kakan vid kanten. Stek färsen i cirka 5 minuter på mellanvärme.

Gör såsen genom att röra ut 2 msk vetemjöl i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet och vispa ner grädden. Låt stå litet tag.

Dela biffen i 4 bitar och vänd dem försiktigt. Häll nu i såsblandningen i stekpannan. Koka upp och låt småputtra några minuter tills färsen är genomstekt och såsen har blivit sådär lagom tjock.


God Middag!

Linda

0 kommentarer

  1. Laga denna rätt hemma idag , la dock till lite ägg gula och vitlök i pannbiff smeten men annars precis såhär och det var SUPERGOTT . det kommer vi absolut göra om =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *