Lax med västerbottenost

Vi fick till en sådan god sås idag till laxen. Vi skulle göra något som gick rätt snabbt och köpte fryst lax i färdiga portioner som vi slängde in i ugnen med lite citron och olja på. Går ju snabbt fast de är frysta. Vi tog Skånemejeriers smaksatta creme fraiche med schalottenlök, vitt vin och senap. Det var så fantastiskt gott och passade perfekt med laxen och var dessutom långt ifrån julmat (om ni förstår vad jag menar). Här är receptet på såsen som räckte till oss 9 st:

2 burkar Creme fraiche med scalottenlök, senap, vitt vin
1 påse Västerbottenost (färdigriven 150 g)
1-1½ matlagningsgrädde
Några droppar citron

Koka upp creme fraichen och grädden, droppa ner citronen, lägg i osten och låt smälta ner. KLART!

Hur gott som helst!

Fortsatt trevlig jul

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *