Pepparkaksmüsli

Den här müslin gör man efter en och samma grund och sen kan man variera den i oändlighet. Jag fick receptet av min syster för en massa år sen. Jag kan inte ens räkna hur många gånger jag gjort den. Dessutom är den en riktig hälsobomb, fast den nästan smakar ungefär som onyttiga köpalternativ.

6dl havregryn
1dl sesamfrön

½dl rårörsocker

1dl pumpakärnor el solrosfrön

1 dl vatten
½tsk salt

1 påse pepparkakskrydda (18 g) eller bara kanel (ca 3 msk)
1dl vatten

½dl rapsolja

1dl russin (Jag köpte en påse från Risenta med en blanding av torkade tranbär, blåbär och körsbär)

1 påse hackade hasselnötter. (eller hela nötter om man inte har småbarn hemma)

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda allt utom vatten, olja och torkad frukt och rör om ordentligt. Blanda samman olja och vatten, häll det över grynblandningen. Häll blandningen på en långpanna. Rosta mitt i ugnen 25-30min. Rör om då och då för att undvika att det bränns eller blir ojämn färg. Blanda i russinen och de hackade nötterna när muslin svalnat.

Förvara torrt i burk med lock.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *