Pepparkakor de luxe

Så busenkla kakor att göra och så försvinnande goda. Ni kommer inte bli besvikna. Roligt med lite variation på peppisarna också.

40- 50 st

½ färdig pepparkaksdeg (250g)

Mandelmassa:
200 g skalad, mald mandel
3 ½ dl florsocker
2 små äggvitor

Det går också bra att ta ca 450 g färdig mandelmassa och riva fint.

Börja med att mala mandeln. hur enkelt som helst i underbara kvarnen som jag verkligen inte skulle kunna vara utan.

Sätt ugnen på 200 C. Blanda sedan ihop mandeln med äggvitorna och florsockret (eller den färdiga mandelmassan med äggvitorna).

Kavla ut pepparkaksdegen till en tunn platta (eller gör två plattor om du vill ha mindre snurror). Bre på mandelmassan och rulla ihop. Skär i halv centimeter tjocka skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter.

Låt svalna på galler över natten så blir de perfekt knapriga på peparkaksdelen och härligt sega vid mandeldelen.

Önskar alla en riktigt bra och god vecka!

Linda

0 kommentarer

  1. Hej Darling! Men så gott det här lät och sååååå otroligt fin blogg du har fixat!! Jag ska ta och tipsa om den så att fler hittar hit!

    Ser fram emot onsdag. Då förväntar jag mig några pepparkakssnurror att mumsa på! 🙂

  2. Wow!! Du har nu en ny läsare på halsen! Och fasen att jag hann baka vanliga peppisar i förrgår, men på söndag blir det bakdag i Uppsala och gissa vad jag ska baka då!

    Pussa på Annie från mig. (och GUD vilka fina bilder, jag vill ha de med till min scrapbook!)

    Kramar

  3. Hälsningar från en som har smakat och kan garantera att dessa kakor är underbart goda!!! Julens favorit i kakburken

    Hälsn. Gunilla

  4. Ooh vad smaskigt det ser ut, ikväll ska jag hem och baka(-: Vad fin bloggen är , du är så duktig. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *