Tabata träning med Sabina Dufberg

DSC_0200

Då jag tränade med Sabina Dufberg, som är tränaren i Biggest Loser 2015, körde hon ett intensivt pass med oss med Tabata-träning. Jag har testat på Tabata träning tidigare, men glömt bort det. Nu blev jag otroligt inspirerad. Tabata innebär att du tränar väldigt högeffektivt under en kort period. Det ger supereffekt och är tidsbesparande. Jag hade en monster-träningsvärk i fyra dagar efter träningspasset med Sabina, så Tabataträning funkar.

Tabata timer

Tabata träning innebär att du tränar i 20 sekunder, vilar 10 sekunder, och upprepar det 8 gånger. Du kan göra vilka övningar som helst och så många övningar som passar dig. Grejen är tiden och de 8 upprepningarna. Du väljer alltså dina övningar själv och gör dem efter din förmåga. Otroligt bra hemmaträning. Enkelt och så supereffektivt. Jag pratade med Sabina efter passet och hon sa att man kan göra t ex två tabataövningar varje morgon. Det innebär bara några få minuter i praktiken. Det fixar man. Jag har laddat ner ovanstående Tabata timer app till min Iphone. Det är samma som Sabina har på sin telefon. Det är helt enkelt enbart en timer som du använder då du gör övningarna.

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *