Matstugans Julkalender – Lucka nr 10

10dec

Tadaaa, idag blir det juligt i luckan! Idag är det dags för er att vinna en av de viktigaste sakerna till julbordet. Matstugan har idag äran att tävla ut FEM stora julskinkor, dvs FEM presentkort från Scan á 300 kr. I år blev jag tillfrågad att söka jobbet som julskinkebloggare för Scan, men som tur är gick jobbet till Thomas Karlstein som gör ett fantastiskt jobb och lägger ut en massa härliga skinkrecept på http://www.julskinkejobbet.se/, eller vad sägs om t ex ’Pulled julskinka i tortillas med het mango- och chilisalsa’ ?

Julskinka scan

Så tävlar du:

För att vara med och tävla, svara på frågan nedan och lämna en motivering till varför du vill vinna. Tävlingen avslutas ikväll kl 23.59.

Vilken av Scans julskinkor vann titeln som Svensk Mästare i Chark-SM i år?

Vinnaren presenteras på bloggen, i ett inlägg, någon dag efter att den är avslutad. Glöm inte ange e-post så att jag kan kontakta dig om du har vunnit. Ev vinstskatt betalas av vinnaren. Har vinnare inte mailat adress inom 2 dagar fr o m att vinnaren har publicerats på bloggen (samma dag skickas mail till vinnaren), så väljs ny vinnare, så håll koll på inkorg/skräppost. Glöm inte följa Matstugan på Bloglovin för att inte missa någon lucka eller vinst.

Linda

74 kommentarer

 1. Hej,

  ”Julskinka på Rapsgris” vann årets bästa julskinka.

  För mig skulle det räcka om det enbart fanns julskinka på julbordet, min absoluta favoriträtt. Inget slår julskinka med min morfars hemliga recept på senap och en sked med mors äppelmos:-). Om jag vinner vill jag ge presentkortet till min mor som lägger ner så oerhört mycket tid på att se till att julbordet är perfekt på alla sätt o vis. Kram

 2. Scan julskinka av Rapsgris,

  Jag skulle gärna vilja vinna för jag var och tittade på julskinkor i butiken i går och då var de allra finaste julskinkorna just Scan julskinka av Rapsgris, men tyvärr var priset alldeles för högt för min plånbok.

 3. Färdigkokt julskinka av rapsgris.

  Just denna julskinka har jag inte ätit förut och har läst att den ska vara riktigt smaskig så den hade jag velat bjuda min familj på till jul.

 4. Scan julskinka av rapsgris

  Skulle vilja vinna för vi ska ha hela släkten hemma hos oss på julafton, en stor fin skinka vore då bra.

 5. Scan rapsgris julskinka

  Den skinkan var slut i butiken hemma, hade ju vart jätteroligt att få prova den fina skinkan, nu längtar hela familjen till julafton och det goda goda julbordet där skinkan har hedersplatsen.

 6. Scan julskinka av rapsgris. Skulle vara toppen att vinna och ge mina föräldrar. Då de behöver köpa både skinka och kalkon för de som inte äter rött kött.

 7. SVAR: Scan julskinka av rapsgris!

  Som ensamstående och sjukskriven mamma är det helt enkelt svårt att få pengarna att räcka till all mat som behövs på ett julbord..

 8. Scan julskinka av rapsgris

  Vill ju helt klart vinna så jag får en riktigt god och bra skinka på julbordet. En dålig skinka kan ju verkligen förstöra hela julen.

 9. Julskinka på rapsgris vann för andra året i rad och jag skulle gärna vilja vinna en.

  I fjol fick jag köra och köpa en ny skinka på julafton eftersom den jag köpt och tillagat inte smakade bra – OBS! Det var inte rapsgris från Scan!

 10. Scans julskinka av Rapsgris!

  Att äta en skiva av Scans läckra gris

  tänk att man kan göra en skinka på detta vis

  Vore så roligt att denna skinka vinna

  Då den i affären är svår att finna

 11. Svar: Julskinka på Rapsgris

  Skinkan det viktigaste på vårt julbord är,

  både liten och stor håller denna kär.

  Snälla, kom och förgyll vårt julbord skinkan du fina,

  nu håller vi tummar och tår – att ett av presentkorten blir mina!

 12. Jag skulle vilja vinna eftersom det är första gången vi ska anordna julen hemma hos oss. Det skulle sitta fint med ett litet ekonomiskt bidrag eftersom pengarna springer iväg fortare än man tror..

 13. Rätt svar är Färdigkokt julskinka av Rapsgris.

  Skulle gärna vilja testa denna testvinnande julskinka, får besök av hela min släkt några dagar innan jul för lite fika och skinksmörgås. Så jag antar att det kommer att gå åt en del julskinka, så det skulle ju sitta perfekt med denna vinst 🙂

 14. Rätt svar: Färdigkokt julskinka av Rapsgris.

  Vi hade tänkt att skippa skinkan i år pga ekonomin, men då vi fått utlandsbesök skulle detta verkligen vara en kul och välbehövlig vinst. Är väl ingen riktig jul utan julskinka? Skulle dessutom vara jättekul att få prova något nytt.

 15. 1. Scan färdigkokt julskinka av Rapsgris.

  2. Vi ska fira jul hos oss i år för första gången, blir fler än vanligt och skulle tacksamt ta emot en bidrag som detta för att få örena att gå ihop. Mycket som ska köpas med tajt budget, önskar att man kunde trolla med knäna ibland. God Jul!

 16. Scan julskinka av rapsgris.

  Skulle vilja vinna för vi älskar julskinka! !

  Sen tycker jag om att ta vara på det som är kvar efter jul och laga god mat på det. Brukar bjuda in nära och kära då.

  Så det vore jättekul att vinna en julskinka så jag kan bjuda ännu flera på god mat 🙂

 17. Scan Julskinka av Rapsgris vann den fina titeln i Chark SM.

  Jag skulle vilja vinna skinkan för annars tror jag inte att det blir skinka hemma hos oss i år. Vi vill lägga pengarna på annat men skinka är ju samtidigt så gott både som middag och på knäckebröd. Så det hade varit härligt att inte behöva välja vilket det blir…

 18. Scan julskinka av rapsgris.

  Vore kul att vinna då jag aldrig någongång gjort julskinka. Skulle va kul att få hem en egen.

 19. ”Julskinka av Rapsgris”

  Jag skulle vilja ge detta presentkort till min dotter som står för all mat och alla förberedelser. Varit mycket sjukdom och motgångar i år i vår familj och det är nu till jul vi som är kvar ska samlas och minnas det som varit och umgås och skapa nya minnen. Min dotter vrider och vänder på vartenda öre och varje minut för att få allt att gå ihop. Tror detta presentkort skulle bidra med en stor lättnad för henne, då jag själv inte orkar med matlagning skulle det vara kul att kunna bidra med detta iallafall.

 20. Julskinkan av rapsgris

  För mig är julskinkan den viktigaste maten på hela julen. Den äter jag till frukost på macka och till middag ibland med kokt potatis och senapssås. Jag älskar julskinka helt enkelt.

  Håller tummarna för att jag får en scanskinka på bordet i jul! 🙂

 21. I år är det vi som ska stå för julskinkan till familjen och den ska avnjutas här hemma hos oss, vill gärna att det ska vara en fin en som räcker och gillas av alla.

 22. 1. Scan julskinka av Rapsgris

  2. Julafton närmar sig med stormande fart,

  och inhandlandet av klappar är klart!

  Nu återstår det att fixa julematen,

  och duka fram de finaste faten!

  En prisbelönt skina från Scan är givet,

  det är den som sätter pricken över i:et

 23. Min karl envisas med kalkon varje år. På detta sätt får jag också en chans att äta det godaste som finns. Dvs julskinkan.

 24. Scan julskinka av Rapsgris

  Julens måste, på bordet nummer ett,

  på Scan julskinka vill man äta sig mätt.

  Det är bara att sätta i gång och griljera,

  och med den goda smaken lätt briljera!

 25. 1)Scan julskinka av rapsgris

  Denna jul blir mager,då jag sjukskriven är.

  Fastän gubben jobbar och sliter,så blir det inte många korvören över till jul.

  Så nu har vi kanske tur och vinner .en skinka i Matstugans julkalender!

 26. Scans Julskinka på rapsgris

  Julen är en härlig tid som jag gärna har i minnet,

  där julbordet speciellt är en fröjd för sinnet.

  Att få vinna en Scan julskinka vore därför helt exemplariskt,

  så mitt julbord kan bli lite mer kulinariskt.

 27. Svar: Scans Julskinka på rapsgris.

  Älskar julskinka och den är kungen på vårt julbord. Men det blir aldrig något över för alla tycker som jag att skinkan hämtar man flera gånger av. 🙂 Så nu hoppas jag på vinst så att jag kan testa att göra pulled julskinka till de andra dagarna. God Jul!

 28. Svar: Julskinka av rapsgris

  Jag firar jul med större delen av släkten och vi är ganska många så det behövs några kilo skinka för att de ska räcka till alla så det skulle vara toppen att vinna denna vinst!

 29. 1. Scan julskinka av Rapsgris

  2. Som ensamstående och 100% studerande så prioriteras det mycket nu och bara det nödvändigaste inhandlas. Nu närmar vi oss jul och det skulle hjälpa mig så otroligt mycket att vinna detta pris och inte behöva tänka på.. julskinkan! För det är så mycket annat mat som måste inhandlas och någon julklapp till dottern! Jag håller alla mina tummar och tår!

  Kramar // Millah

  millahoman@hotmail.com

 30. Åh en julskinka jag vill vinna, så jag en ska hinna, nu är det bråda dagar inför jul och jag vill ju komma med något kul.

  Håller tummarna 🙂

 31. 1) Julskinka av rapsgris

  2)

  Denna luckan passar perfekt

  För någon som vill bjuda sin släkt

  Därför hoppas jag på vinst av denna goda skinka, mums!

  Vill bara hugga in, ögona bums! 🙂

 32. Scan julskinka av Rapsgris är svaret.

  jag skulle vinna för skinkan är en av de få saker jag själv äter på julbordet.

 33. Scan julskinka av rapsgris !

  Vilken kanon tävling !

  Här har vi precis flyttat från lägenhet till hus och man kan väl säga att vi ligger ”lite” efter i julstöket !

  Klapparna är inte köpta, julgodiset är inte bakat – och skinkan är såklart inte heller inhandlad !

  Därför håller jag tummarna för lite hjälp på traven

  för jag vet att hela familjen LÄNGTAR efter mackor med julskinka och stark grovkornig senap !!

 34. Hej!

  1. Scan färdigkokta julskinka av Rapsgris

  2. Det är så mycket som ska inhandlas inför julen för att alla ska bli nöjda,

  känns det som i alla fall och det går inte att komma ifrån att det blir en belastning på ekonomin på ett helt annat sätt än till vardags.

 35. Scan julskinka av rapsgris.

  Hela min stora familj kommer hem i jul och då går det åt mycket skinka.

 36. ”Julskinka på Rapsgris” vann årets bästa julskinka.

  Därför att den här skinkan lär vara även detta årets bästa julskinka 🙂

 37. Julskinkan av rapsgris! Så himla sugen på att testa den.

  2) i juletid mycket tid tillbringas vid spisen, härligt vore väl att veta att lycklig var julegrisen.

  Tack för en himla fin blogg och smarriga recept! 🙂

 38. Scan julskinka av rapsgris.

  Min pappa blev sjuk för några år sedan men har både innan och efter varit ”mr julskinka”. Han är och blir helt ofattbart lycklig av julskinka och iår är det jag som står som ansvarig, vet att gällande julklappar önskar han sig egentligen inget förutom en perfekt tillagad skinka som räcker längre än juldagen så vinsten vore perfekt för detta ändamål. =)

 39. Svar : Scan julskinka av rapsgris

  Julafton firar vi med släkt hemma hos oss. Vi brukar ha lite knytkalas då jag inte har tid eller lust att fixa all julmat. I år är det min tur att stå för skinkan och oj vad det hade vart lyxigt men en riktig lyxskinka från Scan 🙂 Vi är en ganska stor familj så den kommer att gå åt.. om inte annat går jag o nallar av den dagarna efter 🙂

  Håller tummarna !

 40. Det var Scan Julskicka på rapsgris som vann priset.

  Jag skulle vilja vinna för att få dela den finaste julskinkan som sälja med min familj. De har jobbat hårt hela året och förtjänar något gott till jul.

 41. 1) Scan Julskinka av Rapsgris

  2) Om jag vann skulle jag överraska min mamma och låta henne slippa göra skinkan i år! Jag är jättenyfiken på just Scans rapsgrisskinka, så den skulle jag definitivt välja. Allting annat jag har testat ur deras rapsgrissortiment har varit jättegott, mört och saftigt, så jag tror nog att till och med jag skulle kunna lyckas med att få till en bra julskinka!

 42. Det var Scan Julskicka på rapsgris som vann priset.

  Jag skulle vilja vinna för att få dela den finaste julskinkan som säljs med min familj. De har jobbat hårt hela året och förtjänar något gott till jul.

 43. Åhh jag vill jättegärna vara med och denna vinsten skulle hjälpa till så mycket till våran jul. Just nu är det extremt tomt på kontot då jag är sjukskriven och pengarna blir ju inte många då. Så håller tummarna

  Svar på frågan är rapsgris

  Kram veronica

 44. Julskinka av rapsgris.

  I år så firar vi jul hemma hos oss. Både min släkt och min mans släkt kommer och även om vi har lite knytis så blir matkostnaderna höga vilket känns då vi för tillfället lever på en inkomst. Så detta vore ju ett välkommet tillskott!

 45. Julskinka på rapsodis vann.

  Vi ska fira jul hos min mor där vi blir 21 personer så det kommer gå åt mycket skinka så det skulle vara kanon att kunna bidra med en

 46. Scan julskinka på rapsgris vann det fina priset!

  Iår är det första året vi firar hemma hos oss med både min och min mans familj (för vår 1åriga sons skull) så nu måste jag stå för all mat och fixa och styra! Så detta skulle underlätta och jag kan kryssa av en sak av de 100tals sakerna jag behöver göra 🙂

 47. Svar: Julskinka på Rapsgris

  Jag tycker att skinkan är det allra godaste på julbordet, helst hemgriljerad med god senap….mmmmm. Tyvärr har jag fått skippa den de senaste åren p.g.a. kostnaden. Så hoppas på lite tur, så det blir en god jul även hos mig, i min mögliga lägenhet… :-/

 48. Rapsgris

  Älskar skinka tycker det är det bästa på bordet. Med storfamilj går det åt mycket då alla har skinktycket (nytt ord???) Vill bjuda på svensk bra skinka, tar slut innan gammelmormor hinner blinka.

 49. Julskinkan av rapsgris. Jag älskar julskinka o det för resten av familjen också! Det går åt mycket skinka här runt jul… Svensk skinka är en självklarhet och jag vet ju att Scan också ha ekologiska så en sån blir det till oss!

 50. Julskinka på Rapsgris

  Jag älskar julskinka, det är det bästa med julen.

  Måste absolut finnas på julbordet. Grönkål ska givetvis serveras till och en god senap till skinkan.

  Mums!

 51. Rapsgris. För mig står Scan för svenskt kött och kvalitet.

  Jag lovat att en skinka fixa, så att mormor skulle slippa trixa. Så nu med lite knep och knåp, den kanske om några dagar ligger i vårt skåp. För en julskinka från Scan, var ju vår plan.

  Önskar er alla en jul fylld med kärlek och värme/Git

 52. Scan julskinka av Rapsgris. Jag skulle vilja vinna för att just skinkan är bland det viktigaste på julbordet! 🙂

 53. Deras julskinka av Rapsgris!

  Skinka och köttbullar är faktiskt det enda jag äter på julbordet, så mycket skinka går det åt. 😛

 54. 1. Scan julskinka av Rapsgris

  2. Min sambo älskar julskinka och det hade därför varit roligt att vinna detta och komma hem med en rejäl skinka till honom!

 55. Hej!

  Är gärna med.

  1. Julskinka på rapsgris

  2. Detta är ju julens måste, naturligtvis nummer ett på bordet.

  För på denna kan man äta sig mätt i flera dagar. Tänk att få

  bjuda sin familj på en riktigt smarrig julskinka för en gångs skull.

  wow vilken lycka.

  Mvh Julianna

  julianna@bredband2.com

 56. Scans julskinka av rapsgris.

  vi har alltid knytkalas på julafton i släkten. I år ska vi stå för skinkan.

  Tänk att få hämta ut en rejäl skinka för 300 kr

 57. Åh! Du vet, det är ju alltid gott med julskinka kring jul.

  Men just nu alltså, så är det gott med julskinka hela tiden, dygnet runt. Nästan okontrollerbart (nåja..).

  Jag är gravid och har jag fått en craving på något så är det just julskinka med Västervikssenap. Det är magiskt gott och det enda jag vill äta tillsammans med knäckebröd och kallt citronvatten. Min man tycker det går lite till överdrift, men han är inte den som är gravid.

  En julskinka från Scan – det vattnas i munnen!

 58. Tusan, glömde svaret. ”Julskinka på Rapsgris” vann årets bästa julskinka, lägger jag till mitt bidrag 🙂

 59. Scans Julskinka på rapsgris

  Jag skulle gärna vilja vinna eftersom jag aldrig gjort julskinka någon gågn i mitt liv.

  Har bara njutit av andras. Det vore då bra om någon annan stod för biffen och betalade om jag nu kommer att misslyckas….Finurligt va? 😉

 60. Scans Julskinka på rapsgris

  Testköpte skivor av rapsgrisskinka till advent och fick uppleva något av det bästa som hänt. Smakade helt klart bättre än de gamla vanliga vi brukar köpa till lågpris och koka själva, så att få vinna presentkort till en hel skinka vore ren jullycka

 61. Julskinka av rapsgris från Scan,

  det var den som fick årets pris.

  Favoriten hos vuxna och barn,

  kan kombineras på olika vis.

  Med senap eller äppelmos hos oss, varieras efter tycke och smak förstås.

  Julskinkan tar alltid slut i ett nafs,

  om sista skivan det då kan bli tjafs.

  Om jag presentkorten skulle få, skulle jag inte bara köpa två.

  Det skulle bli någon skinka till mor och far,

  som de får njuta av i juledar.

 62. ååhh vilket fint pris, hade blivit en stoooooooor skinka isåfall 😉

  rätta svaret är Scan Julskinka av Rapsgris

 63. Svaret är Scans julskinka på rapsgris.

  Scan har vunnit ett fint pris

  på sin skinka från vår julbordgris

  poängen blir en självklar tia

  för denna direkt från svenske bondens stia!

 64. Hej!

  Julskinka på rapsgris är svaret!

  Jag har ALDRIG tillagat en skinka någon gång men i år ska det bli andra bullar. Hade jag då vunnit hade det definitivt blivit av i år 🙂

  Hoppas på det.

  Må så gott!

 65. Julskinkan är från Scan gjord på rapsgris.

  I vår familj på två vuxna och fem barn tyckts all god julmat bara försvinna.

  Så innan de äter mig ur huset skulle det vara kul att en julskinka vinna.

 66. Julskinka på Rapsgris

  tänk att få välja kvalitet

  istället för prismedvetenhet

  det skulle smaka bra

  för varje skinkskiva

  och kassan skral

  blir mindre sval

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *