Matstugans Julkalender – Lucka nr 7

7decIdag blir det mat till er, delikatesser av finaste slag. Det är Artic Shop med produkter från Lappland som står för dagens lucka idag. TVÅ Julbordspaket innehållandes de finaste viltdelikatesser skickas hem till dig innehållandes: – Kallrökt renstek – Delikatessrökt älgstek – Renkorv (á 435 kr styck). Gissa om jag skulle vilja vinna det här Julbordspaketet! Artic Shop har inte enbart viltdelikatesser utan de allra härligaste norrländska produkter av alla de slag som stekhällar, kåsor, korkskruvar av renhorn, smycken och renskinn.

Artic shop

 

 

 

Så tävlar du:

För att vara med och tävla, svara på frågan nedan och lämna en motivering till varför du vill vinna ett Julbordspaket från Artic Shop. Tävlingen avslutas ikväll kl 23.59.

Artic shop har utöver viltdelikatesser även andra delikatesser, nämn 3 andra delikatesser som du hittar hos dem.

Vinnaren presenteras på bloggen, i ett inlägg, någon dag efter att den är avslutad. Glöm inte ange e-post så att jag kan kontakta dig om du har vunnit. Ev vinstskatt betalas av vinnaren. Har vinnare inte mailat adress inom 2 dagar fr o m att vinnaren har publicerats på bloggen (samma dag skickas mail till vinnaren), så väljs ny vinnare, så håll koll på inkorg/skräppost. Glöm inte följa Matstugan på Bloglovin för att inte missa någon lucka eller vinst.

 

Linda

73 kommentarer

 1. Jag skulle vilja vinna detta paket till min sambo i julklapp. Han är inbiten älgjägare och vi äter därför mycket älgkött, men ren tror jag inte han har provat på så mycket. Jag kommer själv från norrland, så jag skulle vilja visa honom vilka härliga läckerheter som finns där uppe. Jag tror han skulle älska detta paket.

 2. Jag är gärna med och tävlar! Min mamma är från Norrland och det hade varit roligt att ta med de här delikatesserna på julafton som en överraskning!

  Andra produkter som de har är:

  Blandsvamp, torkad

  Glass sås choklad, 120gram

  Saffranskorpor

 3. Kalix Löjrom, Souvas och hjortronte.

  Snart dukas köket upp i juleskrud,

  och här finns en matglad tvåbarnsmamma,

  som älskar julbordets smakrika utbud,

  men känner dock – det är alltid detsamma.

  Matstugan, du anar nog inte hur mycket det hade betytt,

  att på julbordet få ställa något fräscht och nytt.

  Vilda delikatesser från norr – vilken smakupplevelse det skulle bli,

  åh som jag hoppas att vinnarfamiljen blir vi!

 4. Vi har nyss fått vårt första barn och därför blir det inget ’vanligt’ julbord ute i år. Vår första hemmajul med lilla familjen skulle förgyllas av dessa delikatesser från norr!

  Finns också i butiken:

  Kalix-löjrom

  Souvas

  Hjortronsylt

 5. Låter spännande att få prova dessa norrländska delikatesser. ÖNSKAR….

 6. Där finns kalixrom, svamp och suovas.

  Bor nästan längst ner i Sverige så detta skulle vara ett exotiskt och mycket välkommet inslag på vårt Halländska julbord. Håller tummarna för en lappländsk twist i jul.

 7. Dessa juldelikatesser skulle jag vilja överraska svägerskan med i jul!! Hon är alltid så snäll och bjuder dit mig och barnen på julen + att hon är från Norrland och skulle verkligen bli överraskad och GLAD om hon fick dessa godsaker 🙂

  Andra delikatesser de säljer är Sovuas, Ren och Älg kött, olika Svampar, Glass såser, Kalix Löjrom. Mmm, mycket godsaker att välja bland!

 8. Förutom vilt har de även underbar Hjortronsylt, kaffeost och Kalix löjrom

  Det hade varit underbart att få detta paket med viltdelikatesser att ta med till syrran på jul, då farmor alltid bjöd på sånt då hon kom från lappland. Nu när varken hon eller far finns med oss längre skulle det vara gott att få dela detta med våra barn så de kan få uppleva de smaker vi fick när vi var barn.

 9. Där finns Kalix löjrom, hjortronsylt och torkad svamp bland annat.

  Jag skulle vilja vinna ett julbordspaket till min far, han gillar rökta korvar i alla dess former och skulle säkert uppskatta att få smaka den kallrökta rensteken 🙂

 10. Hjortronte

  Saffransskorpor

  Glasssåser

  Hoppas verkligen på vinst. Skulle behöva prova på något annat 🙂

 11. Kalix löjrom, Hjortronsylt, Kantarellsvamp.

  Behöver förnya julbordet o få in lite nytt.

 12. Kalix löjrom. Torkad blandsvamp. Hjortronsylt

  Eftersom barnen endast äter viltkött så hade detta varit ett perfekt inslag på julbordet.

 13. Min sambo har fått förhöjt socker och får inte nalla julgodis.. Men han älskar korv i alla dess former. Tänk om han kunde få julgodis i korvform. Då skulle han bli lycklig.

 14. Är jättegärna med.

  Min make älskar vilt av alla slag och skulle bli överlycklig om han fick prova dessa delikatesser!

  Kan riktigt se honom och hans svåger provsmaka och njuta 🙂

  Följer dig på bloglovin!

 15. Åhhh vilken vinst! Skulle så gärna vilja vinna detta då jag älskar renkorv m.m.

  Brukar varje år köpa renkorv och Gustafskorv på en julmarknad men i år

  har hälsan satt lite stopp för resor och äventyr så jag hoppas verkligen

  på denna vinst så jag kan få detta på julbordet i år igen!

  Arctic shop säljer även Kalix löjrom, Ostronskivling, torkad svamp och hjortronte

 16. Glass sås choklad, Blåbärste och Hjortronsylt.

  Skulle vilja överraska min norrländska svärmor med detta. Vi brukar alltid ta med oss något till julbordet, tror hon skulle bli överlycklig och nostalgisk över detta.

 17. Kaffeost, saffransskorpor, kalix löjrom.

  I min familj gillar knappt någon klassisk julmat, så vi brukar försöka hitta på något annat gott att äta. Detta hade garanterat blivit ett myyycket uppskattat inslag på vårt julbord!

 18. Vilken härlig vinst!

  Det är så det vattnas i munnen redan nu. 🙂

  Har aldrig smakat något från vare sig älg eller ren, men att få duka upp med såna delikatesser till julbordet och allra helst få se dotterns blick som annars bara äter köttbullar, julskinkan och rödbetssallad vore helt underbart!

  Hjortronsylt, kaffeost och saffransskorpor.

 19. Hjortronsylt, lingon gelé och kalix löjrom

  Jag skulle väldigt gärna vinna detta för vi kommer att ha släktingar (ingifta) från afrika på besök över jul och det skulle vara alldeles underbart att kunna få låta dem testa vårt svenska underbara viltkött. Trevlig 2:a advent!

 20. hjortronsylt, torkade kantareller, Kalix löjrom

  Jag är en som älskar jul, mat och dryck och annat kul

  därför vill jag gärna testa, att på Lapplands lyx få testa

  Renstek, renkorv och delikatessrökt älg, det blir en riktigt smaskig helg

  För detta måste vi faktiskt inse, alla vill ha naturkött i dess rätta betydelse,

 21. Det finns kalixrom, svamp och Suovas.

  Makens släkt är från Norrland och det skulle vara kul att få överraska dom med norrländska delikatesser på årets julbord. Då kanske det skulle bli lite dans på bordet av glädje :-)!!!

 22. Artic shop har bland annat även Kalix Löjrom, Paella, Gele, svamp, sylt med mera!

  Matlagning har blivit min sambos nya stora passion,

  han letar ständigt recept och ny inspiration!

  Han är ju helt fenomenal denna älskade man,

  och jag klagar absolut inte på att ha fått en egen gourmand!

  Artic shop och matstugans klapp skulle sätta pricken över i:et,

  och verkligen förgylla hans nya intresse som nu är en stor del av livet <3

 23. Nää nu skojar datorn med mig, missade hälften ju 🙁

  Hoppas att jag får vara med ändå?

  Snälla bortse från min förra kommentar 🙁

  Försöker igen:

  Min make älskar vilt av alla slag och skulle bli överlycklig om han fick prova dessa delikatesser!

  Kan riktigt se honom och hans svåger provsmaka och njuta 🙂

  Följer dig på bloglovin!

  Tre andra godsaker från Arctic shop:

  Glass-sås, löjrom och blåbärste!

  Nu hoppas jag att det blev rätt.

  *skäms lite*

 24. Arctic shop har även: löjrom, kaffe ost och gelé

  Jag vill vinna detta och ta med till RIA som är en verksamhet där frivilliga hjälper utsatta människor med problem som missbruk mm. Vi ordnar varje år ett litet julbord till dem och detta vore fint att få bjuda på.

 25. Vi ska bort i jul och på Öland finns inga delikatesser av detta slag. Vore mysigt att kunna dela och njuta ihop med släkten. Julpaketet skulle komplettera kroppkakorna och brunabönorna på julbordet.

 26. Kalix Löjrom, hjortronsylt och ostronskivling.

  För att jag aldrig har ätit varken renstek eller älgstek förut men har alltid velat prova. 🙂

 27. Ska vara någon form av julvärdinna iår och då vore det fantastiskt att kunna bjuda på lite extra speciella råvaror till mina speciella som man träffar för sällan.

 28. Skulle kunna bjuda barnen efter att gjort de med lite juligare, med en del av varorna. nu finns det inte utrymme för extra julig mat.

 29. Åh, där fanns det mycket gott!

  Kalix löjrom, blåbärste, torkad svamp mm

  Vore kul att ta med detta till min svärfars julbord, han har tidigare jagat i många år så älg har jag ätit där i många former, men ren vore kul att bjuda honom på!

 30. 1) Älgstek (mumsmums) , Hjortronsylt,Lyxig träkista med vilt & Kalix Löjrom

  2) När jag var liten så jagade min morfar och när han fällde en älg så var det stort jubel för då visste vi att det skulle bli älgstek med potatis,sås och gele.Sen tar vi ett skutt till vuxen ålder och jag besökte Över Torneå för en dag och var så glad för jag skulle få äta ren pyttipanna på hotellet,men var sen och när jag skulle ta så var byttan slut.Skulle vara så roligt att få bjuda familj och vänner till jul på riktig Norrländsk delikatess kultur !

 31. Det vore så fint att få vinna detta och bjuda på på julafton. Vi ska för första gången vara hemma hos mig och det vore så himla roligt att kunna bjuda på lite lyx och inte bara det vanliga.

 32. Jag vill gärna vinna dessa till svärfadern min;

  För han är den mest hjälpsamma nånsin.

  Jobbar och sliter gör han varje dag;

  Ge honom en underbar julklapp vill jag.

 33. Jag skulle så gärna vilja vara med och tävla. Min kära morfar har varit jägare och det vore så kul att kunna överraska med ett julbord som inkluderar viltkött. I deras butik finns även hjortronsylt, saffransskorpor och Kalix löjrom.

 34. Oj va gott! Det här skulle vara en perfekt vinst för mig! Jag kommer i år inte att fira jul med min familj, som för övrigt älskar rökt och vilt. Så det här skulle vara en perfekt överraskning att komma med den dagen jag träffar dem efter jul! Skulle jag vinna korgen skulle jag alltså dela den med min familj och mina morföräldrar 🙂

  Andra spännande delikatesser som Artic Shop erbjuder är bland annat olika sorter av torkad svamp, hjortrongelé och löjrom. Mycket godsaker helt enkelt!

 35. Hej!

  Är gärna med.

  Min sambo han jobbar och sliter varje natt i stort

  sett 6 dagar i veckan för att vi ska klara oss ekonomiskt.

  Därför skulle jag vilja vinna denna underbara vinst

  så vi kan lyxa till det lite på julen eller nyår. För

  det tycker jag att han är värd.

  3 andra delikatesser som finns är

  Kalix löjrom, blandsvamp och kantarellsvamp torkad.

  Mvh Julianna

  julianna@bredband2.com

 36. Som barn var jag ofta i Norrland på somrarna, nu var det väldigt länge sen. Jag saknar renköttet, hjortronen, kaffeosten och allt annat gott som är självklarheter där, året om. Tänk om norrländska delikatesser skulle hamna på mitt julbord nu… Vilken lycka! Då behövs ingen annan julmat! 🙂

  Förutom fina viltprodukter så har de även t.ex. kaffeost, saffransskorpor, hjortronsylt.

 37. Det vore fantastiskt att vinna lite gott till julbordet, speciellt då vi blir extra många i år, och jag för en gång skull gärna skulle vilja bidra med något och inte låta mina föräldrar stå för hela kostnaden då det trots allt går på en hel del när det vankas julbord.

  Du hittar Hjortronsylt,Blåbärste och kalixrom på deras hemsida.

  Kram Sanna

 38. Jag är gärna med och tävlar. Denna vinst skulle passa perfekt, min pappa skulle bli överlycklig, detta är verkligen sådant han skulle uppskatta. Efter att min mamma gick bort så får han inte så mycket av de saker han tycker mest om på julbordet, så detta skulle vara en så rolig överraskning till honom.

  Andra delikatesser som finns är, Te, sylt och glassås

  Mvh liselotte

 39. Hjortronsylt, kalix löjrom och saffransskorpor

  En Skånetös uppvuxen på gås, ål och spettekaka

  flyttade sedan till Halland där hon grönkål fick smaka

  Hon bor numera i Göteborg där man kan köpa fisk i en kyrka

  och på Liseberg mäta sin prickteknik och fysiska styrka

  Hon har aldrig satt sin fot ovanför Stockholms gränser

  men har hört mycket om ishotell och norrsken som glänser.

  För att inte tala om allt gott kött gjort på ren och älg

  -denna lådan skulle verkligen förgylla hennes julhelg.

  Tänk att allt gott från Arctic shop få mumsa i sig

  medan släkten tuggar på sin trista skinka

  Hon skulle inte ens bjuda utan bara äta upp allt utan att blinka.

 40. Andra produkter som de har är:

  Hjortronte

  Saffransskorpor

  Kaffeost

  Jag skulle vilja vinna för att Delikatessrökt älgstek är något av mitt favoritkött som jag bara fått ätit 2 gånger i mitt liv. Skulle aldrig ha råd att köpa hem det till jul själv med vår dåliga ekonomi just nu, så hoppas på att ha tur istället 🙂

 41. Så mycket gott de har! Kalix löjrom, hjortronsylt och saffranskorpor var några av delikatesserna jag hittade.

  Håller tummarna, skulle vara mycket trevligt att ha dessa delikatesser på julbordet!

 42. Kalix löjrom, Hjortronsylt, Kantarellsvamp.

  Skulle vara kul att få något extra gott nu till jul. Kommer jobba hela julen så kommer inte ens få ett julbord 🙁

 43. Många favoriter som hjortron, kallax löjrom och svamp. Rökt vilt är så gott så det knullar i mun…

 44. Arctic Shop säljer bl a rökt renhjärta, tranbärsgelé och kaffeost. Det har länge talats hemma om viltköttets förträfflighet, och nu är det dags att komma till skott! Att få detta paket till jul skulle lyfta firandet till oanade höjder, speciellt då ingen förväntar sig att jag kan komma med något sådant!

 45. Blåbärste, Ostronskivling och Kaffeost är 3 andra delikatesser som jag kan hitta hos Arctic Shop.

  Hela min julhelg skulle förgyllas om drömmen att vinna skulle uppfyllas.

  Njuter av mat ifrån Lapplands fjäll. Hoppas att Fru Fortuna är snäll.

 46. Torkat renkött, Ostronskivling, torkad svamp, Hjortronsylt

  trotts att jag är född i skåne så bor det nog en liten norrlänning i mig då jag föredrar älg och renkött före allt annat kött. Kanske är det för att jag är uppfödd på älgkött som morfar själv hade skjutit.

  Och nu när morfar ej finns mer i livet så får man inte hem älgkött i samma mängd som förr och det saknar jag. Och detta paket skulle få mig att minnas min morfar vid jul.

 47. Hej!

  Jag har aldrig ätit renkött men är väldigt nyfiken. Det sägs vara väldigt gott!

  Skulle gärna duka upp det på vårt julbord. Det skulle garanterat bli uppskattat 🙂

 48. Hjortron sylt, kantareller och kalix löjrom. Tre fantastiska godsaker som vi själva far ut i naturen och förser oss med. Korvarna och rensteken däremot skulle vara finfint att få hemskickade 🙂

 49. Min pappa älskar korv och gott av alla de slag

  Så detta är något han gärna skulle vilja ha

  Så det skulle jag honom mer än väl unna

  Något som han kan leva på hela långa dag

 50. De har mycket gott på sin sida, t ex gelé, kalix löjrom och kaffeost.

  Det vore ett mycket fint pris att vinna. I år ska vi för första gången vara hos min syster och inte hos mig. Det blir mindre för mig att fixa, så det vore roligt att få bidra med en ”vild vinst”.

  Må gott!

 51. Hallonsylt, tranbärsgele och blåbärste!

  Varför jag vill vinna? För att jag satt och dregglade när jag läste om priset. Tänk vad poppis jag skulle vara dessutom, om jag tog med dessa delikatesserna till julafton. Mums!

 52. 3 andra produkter; glass sås choklad, saffranskorpor och kalix löjrom!

  Jag skulle så gärna vilja vinna för att överraska min familj på julafton! Min pappa älskar vilt och han skulle bli störtförälskad! Och såklart skulle jag njuta av de också 🙂

 53. Åh, vilken roligt vinst 🙂 Är gärna med.

  När vi har åkt runt det där pliktskyldiga till alla släktingar (det är kul det med såklart, men sen blir man lite trött på allt tjohej tycker jag :P), så vill jag landa hemma med min egen lilla familj, ta dagarna som de kommer, njuta av promenader och förhoppningsvis pulkaåk samt plocka fram alla möjliga godsaker och det är då detta underbara plock kommer in i bilden! Mums, mums, mums. Snabbt och supergott för lata dagar!

  Svarar kalixlöjrom, torkad kantarell (och även annan svamp) och hjortronsylt.

  Hoppas på tur 🙂

  Kram Matilda

 54. Hej!

  Jag skulle gärna vilja vinna detta paket, som jag kan ta med mig och ge mina föräldrar.

  Då jag fyller år den 22/12 hoppas jag på en glad överraskning.

 55. Andra delikatesser är: kaffeost,lingon gelé och Kalix löjrom.

  Iår blir ingen vanlig jul. Utan vi ska få ihop en jul med min mamma och pappa hemma hos mamma. Men då orken tryter pga sjukdom och dödsfall så hade detta varit perfekt att ta med.

  Håller tummarna.

 56. Kalix löjrom, Hjortronsylt, Kantarellsvamp

  Skulle ge bort detta till en vän som har lagt om sin kost helt och hållet och äter bara viltkött eller ekologiskt. Är väldigt dyrt att hålla den dieten så detta skulle passa perfekt.

 57. Åh jag skulle vilja vinna till vår ”lilla julafton ” som firas hos oss i år. Den 23 december !

  De har bl.a. Kalix rom, torkade kantareller, olika geler och deras fina knivar 😉

  Hoppas!

  Kram

 58. Kaffeost. Hjortronte och kalux löjrom.

  jag skulle vilja ge det här paketet till min pappa. Han är nu 86 år och kan inte längre jaga. Han skulle uppskatta att få lite viltdelikatesser. Han kan inte längre gå så bra på dagarna har gan nu börjst brodera tavlor istället för att gå ut i skogen.

 59. I butiken finns det bl.a.

  Kalix-löjrom

  Kaffeost

  Hjortronsylt

  Åh mums!! Detta är verkligen något som faller mig i smaken! Skulle vara perfekt att ta med till årets julbord hemma hos svärföräldrarna! Tänk vad poppis jag skulle bli då 😉

 60. Hjortronsylt, lingon gelé och Kalix löjrom är tre andra godsaker.

  Jag skulle vilja vinna för att kanske få en liten glimt av gillande från svärmor… Hon tycker inte att jag är den husmodern hon önskat till sin son, och pikar mig alltid när vi firar jul hos dem, inget julbord är som hennes (tycker hon själv) och att fira jul hemma hos oss finns inte på kartan! Då lär vi bli utan mat, är ett av argumenten. Tänk att komma dessa delikatesser och imponera med!

 61. Vilken fin vinst hoppas den blir min då skulle jag bjuda mina vänner på den.

  Andra delikatesser från Arctic Shop- Kalix Löjrom, Lingongelé, Hjortronsylt med flera.

 62. Kalix-löjrom

  Saffransskorpor

  Hjortronsylt

  Jag är kass på att laga mat så något gott på julbordet skulle vara kul att bjuda på.

 63. Är ett stort fan av viltkött, framförallt för att jag tror det är ett väldigt hälsosamt och rent kött för oss att äta. Svårt att hitta i de vanliga butikerna här nere i Skåne dock så därför vore denna vinsten helt perfekt nu till familjen i jul.

 64. De har kantareller, Kalix löjrom och hjortronsylt.

  Vi blir 21 personer på jul så det skulle verkligen underlätta att vinna några ingredienser till julbordet

 65. 1. Hjortonsylt, löjrom och kaffeost

  2. Vi träffar tyvärr inte min far under julen, så det här vore en perfekt julklapp att skicka till honom. Han bor i Skåne, men är ofta i sin stuga i Jämtland där han älskar att vara ute i naturen och fiska och vandra.

 66. ÅH vilka fina produkter, skulle så gärna vilja vinna dem, kan inte unna mej sånt annars:)

 67. Först och främst – Kaffeost!

  Som god tvåa – Hjortronsylt!

  Sist men inte minst – Löjrom!

  Finns det någon bättre butik? Så innehållsrik!

 68. Artic Shop ser till att julens matlagningsbestyr,

  blir till minnesvärda lappländska smakäventyr!

  Med ett sådant julbordspaket blir förutsättningarna som bäst,

  för att julaftonsmåltiden ska bli en hejdundrande familjefest!

  Hjortron sylt, kantareller och kalix löjrom

  Kram

 69. Jag är gärna med och tävlar om godsakerna! Ytterligare delikatesser de har är: sylt och gelé, löjrom, och torkad svamp.

 70. De har kalix löjrom, hjortronsylt och torkad svamp.

  Jag skulle vilja vinna detta då jag är född och uppvuxen i norrbotten. Min svåger & far är också från norbotten & lappland. Sedan många år bor vi i småland, långt från dessa delikatesser, men just denna jul kommer vi fira tillsammans, alla smålänningar och norrbottningar och det skulle vara så roligt med något ”nytt” på julbordet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *