Lite Kultur och Sights hann vi också med

Big Ben
Självklart har vi varit lite kulturella och kikat på sights. Jag har bott i London i 3 år så jag har sett det mesta ett antal gånger, men det var roligt att se dem igen. Big Ben är alltid WOW! Men så mycket folk runt Big Ben och Westminster Abbey!
DSC_0009
Vi hade bokat bord på OXO Tower på South Bank kl 10.00 på kvällen. Eftersom det låg nära Tate modern och museumet hade öppet till 10 på kvällen så gick vi en sväng på Tate och tittade på deras permanenta utställning, väldigt uppklädda.
DSC_0022
Älskar Tate Modern. De har så vackra tavlor av bl a Picasso, Matisse, Max Ernst och Dali. En sådan snyggt designad byggnad dessutom.
tate modern
Det var rätt lugnt där, men betydligt mer folk än man ser på bilden. De hade en utställning av Matisse där just nu.
DSC_0032
På väg till Westminster Abbey, som tyvärr var stängt precis då vi var där.PicMonkey Collage
Vi kikade förbi Trafalgar square där Lord Nelson stod, precis som vanligt. En knallblå tupp gjorde honom nu sällskap och en Jesusfilm spelades på storskärm. Sedan kikade vi in på National Portrait Gallery. Alla museum är gratis i London så man kan gott slinka in, om så bara för 30 minuter, eller för att titta på något speciellt. Vi ville titta på målningarna av the Tudors och the Stuarts specifikt.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *