Pelles Pannbiffar

Pannbiffar
Mina barns absoluta favorit från MatHems och Tastelines barnkasse, så här långt, blev Pelles Pannbiffar. De gick fort att göra och kändes extra festliga, lite helg. Annie tog om 3 gånger! En sak som har varit toppen med matkassen var att, utan att fundera, bjuda in någon på middag och fixa middagen lätt. Vi bjöd en kväll in Leontine, Magdas Gudmor. Det räckte gott och väl till henne och blev en hel del över som jag har tagit som matlåda eller lunch dagen därpå. Menyerna är tänkta till 4 personer och de räcker och blir över utan problem. Menyerna var även lätta att anpassa och ändra lite efter eget tycke och smak. Vi gjorde t ex brunsås istället för skirat smör. Här får ni dock ursprungsreceptet med skirat smör.
DSC_0013
Annie ville att jag skulle göra dessa biffar varje dag. Såklart igen, men kanske inte exakt varje dag.
Du behöver
400 g kalvfärs/nötfärs
4 äggulor
2 dl grädde
1 tsk salt
3 krm vitpeppar
1 dl ströbröd
smör, olivolja
Tillbehör
800 g potatis
150 g sugarsnaps
flingsalt
50 g skirat smör
Rårörda lingon
Gör så här
Sätt ugnen på 150 C
Skala och koka potatisen klar i saltat vatten.
Biffar: Alla ingredienserna till biffarna bör vara väl kylda. Lägg färsen i en matberedare (med kniven monterad). Tillsätt äggulor och kryddor. På med locket och mixa färsen en stund. Tillsätt grädden, lite i taget i en strålen medan mixern fortfarande går. Se till att all grädde blandas in, men var försiktig så att inte färsen får gå för länge i mixern. Risken ’är att temperaturen höjs och att färsen spricker, dvs delar sig.
Lägg hälften av ströbrödet på en tallrik. Doppa händerna i kallt vatten och forma biffar av den lösa färsen. Lägg biffarna på fatet med ströbröd, strö resterande bröd över biffarna.
Stek biffarna i lite smör och olja på medelvärme på båda sidor tills de har en fin gyllenbrun stekyta. Eventuellt kan de behöva efterstekas i ugn på 150 C en stund tills de är genomstekta, fluffiga och fina.
Tillbehör: Koka sugarsnapsen i 1 min i en liten kastrull med lättsaltat vatten. sila vattnet och lägg upp sugarsnapsen i en skål. Strö över lite flingsalt.
Smält smöret i samma kastrull som sugarsnapsen.
Servera pannbiffarna med skirat smör, kokt potatis, rårörda lingon och sugarsnaps.

Linda

0 kommentarer

  1. åh så gott…

    jag äger ingen matberedare, hur gör jag då på bästa sätt? Räcker det att röra eller kan man ta typ elvispen? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *