Magiskt filmjölksbröd med superfrön

Underbart filmjölksbröd som bara rörs ihop och skjutsas in i ugnen. Jag blandade ner en massa nyttigheter dessutom och brödet blev bara desto godare.
Du behöver
½ dl solroskärnor
½ dl pumpakärnor
½ dl hampafrön
2 tsk nyponmjöl
1 dl krossad råg
1 dl grovt rågmjöl
1 dl siktat dinkelmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
6 torkade aprikoser (helst osvavlade, dvs de mörka)
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
Smöra och bröa en form på 1½ liter.
Blanda solroskärnor, pumpakärnor, hampafrön, nyponmjöl, krossad råg, rågmjöl, dinkelmjöl, vetemjöl, salt och bikarbonat i en bunke.
Tillsätt filmjölk och sirap. Rör runt så att det precis blandas. Skär aprikoserna i bitar och rör ner försiktigt. Rör inte för mycket i filmjölksbröd (de ska bara precis blandas ihop).
In i ugnen ca 80 minuter. Låt svalna i formen över natten, gärna invirad i ren kökshandduk.
Ha en så fin helg!

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *