Hallonglass, Lakritstandkräm, Honungskorv – På en och samma dag

Vi har haft min kära kusin med sin söta familj här på besök. Igår blev det en riktig mattur runt ett supervarmt och rätt folktomt Stockholm. Första stoppet Lakritsroten, himmelriket för lakritsälskare. Det går ju bara inte att låta bli att handla, så farligt mycket gott. Köpte lakrits- och hallonskumsvampar, granulat, isländsk lakrits, mjuk lakrits mm.
Det finns verkligen allt du kan tänka dig i lakritsväg där, till och med pasta med lakrits och tandkräm med mint och lakrits. Sugen på att köpa ett ljus med lakritslukt, men det får bli till hösten.
Sedan blev det Taylors & Jones för lite korvinköp till kvällens middag. Här har vi då himmelriket för engelsmän och anglofiler. En massa typiskt brittiska produkter utöver, världens i särklass, godaste korvarna.
Vilka korvar! Det var fullt med folk i butiken som handlade korv. De var superbra på att rekommendera också efter vad man skulle ha till. Det blev lite korv med honung, biffkorv med kapris, timjan, oliver, korv med kimchi, sesamolja, korv med äpple och curry.
God rökig cheddar, Marmite, Walker’s crisps med typiska smaker såsom vinäger eller Marmite, Ribena med mera.
Annie drog vagnen med min kusins ursöta lilla dotter Calma i. Det ömsom var tokhett ute och soligt som bara den, ömsom blixtrade över hela himlen och dundrade av åska och regnade. Konstigt väder.
Vi strosade ner till Norr Mälarstrand och åt lunch på Orangeriet med utsikt över vattnet. Urmysigt ställe både sommar och vinter med stora fåtöljer och soft musik.
Åt en stor räksallad som var riktigt god. De hade också underbar iskaffe.
Sedan, till Söder för glass på Stikki Nikki

Både jag och flickorna tog Raspberry lemonade sorbet. Det sägs att Stockholms bästa glass finns här. De hade så många goda smaker och jag hade helst testat alla. Min kusins man tog saltlakrits och den var nog den godaste lakritsglassen jag har smakat. De byter smaker varje dag. Tur att man inte bor alltför nära:-)

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.