Lakritscookies – sprängfyllda med choklad, söt och salt lakrits

Dessa cookies kan du svänga ihop till fredagsmyset nu ikväll på Lakritsdagen. De bara rörs ihop och klickas ut.
Du behöver
100 g smör (rumsvarmt)
1 dl socker
1 ägg
2 Lakrits Kick (dvs mjuk sötlakritskola)
50 g Marabous Saltlakritschoklad
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver (drygt)
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget. Hacka kick i mindre bitar och grovhacka saltlakritschokladen. Blanda ner. Rör ihop mjöl och bakpulver och tillsätt till smeten.
Klicka ut degen på bakplåtspappersklädd plåt. In i ugnen ca 12 minuter.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *