Kanelmuslin klar inför första jobbveckan

Nu har jag gjort en laddning med musli. Vill ha lite i skafferiet då första jobbveckan sätter igång. Den här gången blev det med kanel och en massa sesamfrön.
Du behöver

6dl havregryn
1dl sesamfrön

½dl rårörsocker

1dl pumpakärnor el solrosfrön

½tsk salt

3 msk kanel
1dl vatten

½dl rapsolja

1dl russin – jag använde fikon och dadlar den här gången

1 påse hackade hasselnötter. (eller hela nötter om man inte har småbarn hemma)

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda allt utom vatten, olja och torkad frukt och rör om ordentligt. Blanda samman olja och vatten, häll det över grynblandningen. Häll blandningen på en långpanna. Rosta mitt i ugnen 25-30min. Rör om då och då för att undvika att det bränns eller blir ojämn färg. Blanda i torkad frukt då det har svalnat.

Linda

0 kommentarer

  1. Det där lät gott. Tror jag har det mesta hemma så jag kan testa 🙂

    Svar:
    Jag gör den här muslin så ofta, tröttnar aldrig. Man kan variera den hur mycket som helst, beroende på vad man har hemma. Hoppas du tycker om den!
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *