Champagnepraliner med jordgubbar

Utsökta praliner med champagne, jordgubbar, en liten touch av honung och mörk choklad insvepta i två lager vit choklad…Mmmmm. De är så värda det där lite extra pysslet.

Ca 20 st

1 dl jordgubbssylt med hög frukthalt och inte så mkt socker (alternativt 1 dl frysta mixade med 2 msk socker)
2 msk honung, flytande
125 g mörk choklad (65%)
25 g smör
6 cl champagne, eller mousserande vin
250 g vit choklad

Jordgubbsströssel
Ett gäng träspett

Koka upp jordgubbssylt och honung i en kastrull. Häll den varma jordgubbssylten, en tredjedel i taget, i den hackade mörka chokladen och rör hela tiden så chokladen smälter. Tillsätt det rumstempererade smöret och champagnen. Rör slätt. Låt stå över natt i kylskåp.

Rulla kulor av champagnetryffeln och ställ in i frysen medan du smälter hälften av den vita chokladen. Doppa kulorna lite snabbt i chokladen. De behöver inte bli helt täckta. Ställ in i frysen så de vi kallnar.

Smält resten av den vita chokladen. Stick en pinne i varje tryffel från frysen och vira runt i den smälta chokladen så de nu täcks fint. Strössla lite. Ställ i högt glas eller dylikt för att stelna.

Linda

0 kommentarer

  1. Ha Ha, jag hade ingen aning om att det var cake pops jag gjorde. Jag googlade fram vad det var. Vilka otroliga former det fanns: julgranar, Hello Kitty, tomtar, humlor osv. Kommer nog testa lite cake pops till Annies födelsedag

  2. jag vet inte vad som är fel, men tryffel stelnar inte på ett helt dygn… är rinnig…har du ngt tips på varför. har följt receptet till punkt och pricka.

    Svar:
    Hmmm…Har tittat på receptet, försökt felsöka. Det låter som det blivit något fel på vägen bara, sådär som det kan bli fast man har gjort allt rätt. Jag skulle göra om bara. Viktigt att chokladen är 65%-70%, en bra jordgubbssylt som inte är för rinnig utan med äkta frukt i, äkta smör och inte margarin. Det ska inte vara några problem. Berätta hur det går!
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *