Skinktapas

Det är andra gången under december som jag gör dessa skinktapas. Det är en sån lyckad kombi mellan de glöggmarinerade plommonen och julskinkan med senap.

För ca 12 bitar:

Skär ca 1½ cm tjocka skivor av kokt julskinka (jag tog en färdiggriljerad), skär bort kanterna och fettranden, och sen i 12 mindre kvadrater.

1 msk grovkornig senap
½ äggula
4 kärnfria plommon
½ dl rödvins- eller vitvinsglögg (eller alkoholfri glögg)

tandpetare

Dela plommonen i 4 bitar. Koka dem i en liten kastrull med glöggen 5-10min på svag värme tills glöggen kokat in. Låt dem kallna (kan göras dagen innan).

Blanda senap och äggula. Bred blandningen över skinkskivorna. Bränn med gasolbrännare eller under grill tills senapsblandningen stelnar.

Sätt en bit glöggkokt plommon med varje bit och tandpetare.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *