Vassego, mitt härligaste recept på saffranskaka – Oemotståndlig, året om!
Du behöver
200 g smör
0,5 g saffran
3 dl strösocker
2 ägg
1½ dl mjölk
4 dl (240 g) vetemjöl
2 tsk bakpulver
smör, ströbröd till formen
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
Smöra och bröa en form med löstagbara kanter (24 cm)
Smölt smöret. Stöt saffran i mortel med 1 msk av sockret (alternativt en sockerbit). Blanda ner i det smälta smöret. Tillsätt mjölken.
Vispa ägg och resten av sockret vitt och fluffigt. Tillsätt saffransmjölken. Blanda mjöl och bakpulver och vänd sedan ner i smeten. Häll allt i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter.
Låt den svalna något innan du lossar kanten.