Kanelbullekaka

Nu, efter myror, Detoxte och hälsosam kost så kör vi en riktig smaskig kakbomb. Det här receptet på kanelbullekaka finns lite överallt på nätet. Då jag var mammaledig med Annie för 5 år sedan gjorde jag den för första gången och kunde inte sluta äta. Den smakar precis som kanelbullar men i sockerkaksform. Hur god som helst.
Du behöver
175 g smör (rumsvarmt)
2,5 dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Smör och ströbröd till formen

Fyllning
1 dl socker
3 msk malen kanel
2 msk smör

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda i äggen ett i taget och rör ner gräddfilen. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ner den torra blandningen i smeten och rör om smeten jämn.
Blanda socker och kanel i en skål. Smöra och bröa en 1,5-liters form. Häll i hälften av smeten och strössla över hälften av kanelsockret. Pyttsa över resten av smeten och strössla över resten av kanelsockret. Fördela över 2 msk smör i små bitar över kakan. In i ugnen 45-60 minuter (Jag hade den 45 minuter i ugnen).

Linda

0 kommentarer

  1. Den kakan är ju bara så ljuvligt god! Jag brukar ibland ha i rivet äpple. Kram

    Svar:
    Det måste jag prova! Låter som en perfekt kombination. Då blir det till att göra en till kaka snart. Tack;-)
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *