Hemmagjord Granola

Granola

Gooood Morning! Helgen har börjat bra med S O L! Det blir premiärgrillning hörrni. Här ska grillas, som jag har längtat. Har ni premiärgrillat än? Jag har gjort en omgång granola till mig och barnen nu på morgonen, som varje helg alltså, hör till helgbestyren numera att fylla upp med granola inför veckan.

Du behöver

4 dl havregryn

1 dl solrosfrön

1 dl sesamfrön

1 dl pumpafrön

1 tsk mald kanel

2 krm mald kardemumma

200 g hasselnötter (hackade)

4 msk rapsolja

4 msk honung

Efter ugnen plussa på med t ex bananchips, torkade äppeltärningar, havrefras, bovetepuffar, russin, hackade aprikoser, fikon eller dadlar.

Sätt ugnen på 175 C

1. Blanda havregryn, solrosfrön, sesamfrön, pumpafrön, kanel, kardemumma och hackade hasselnötter i en bunke. Rör om.

2. Värm rapsolja och honung i en kastrull. Häll över müslin. Rör om.

3. Häll ut blandningen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och fördela ut det jämnt. Sätt in plåten i ugnen. Rosta tills gyllenbrun. Rör om ibland. Akta så den inte bränns vid.

4. Låt svalna.

5. Blanda ner annat om du vill, se ovan för förslag

DSC_0049

Typ såhär ser det ut när det är Granola på G. Jag brukar använda Hasselnötsolja ibland istället för t ex den mer neutrala rapsoljan. Ger en lätt nougatig smak. Urtekrams äppeltärningar har vi alltid hemma.

Linda

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *