Gjorde vit choklamousse med blåbär, kanelbullekrutonger och äppelsorbet till Leontine. Vi åt den här i onsdagskväll. Rolig efterrätt som smakar helg.
4 pers
4 dl grädde
190 g vit choklad (vi tog Lindts vita)
1-2 kanelbullar
blåbär
2 äpplen
1 msk fast honung
1 msk limesaft/citronsaft
Allt görs bäst kvällen innan!
Koka upp grädden i en kastrull. Lägg i 190 g vit choklad i mindre bitar och rör om. När chokladen har smält häller du allt i en skål och ställer kallt i minst 3 timmar. När den är riktigt kall så vispar du den till en fast mousse och skedar eller spritsar ner i portionsglas. Ställ i kylen. Kan göras dagen innan.
Skala äpplena och skäri mindre bitar och lägg på tallrik och frys in. Kan också göras dagen innan. Precis innan servering tar du ut dem, lägger i bunke och häller ner honung och limesaft (eller citron). Mixa med stavmixer till sorbetkonsistens. (Du kan såklart göra klart hela sorbeten och frysa in också.)
Skär kanelbullarna i krutongliknande bitar och knaperstek i lite smör. Häll över på fat och låt stå att torka till sig i t ex köksskåpet under natten. De ska bli sådär knapriga som krutonger.
Ta ut portionsglasen med moussen ur kylen och strö över några blåbär, kanelkrutonger och lägg på en klick äppelsorbet.
Friskt och mumsigt!
Vad gulligt du lagt upp desserten! Och kanelbullekrutonger var påhittigt! 🙂
Världens godaste middag! Annie har det bra hon! Tack igen!
Hej! Ville ju kika tillbaks 😉 Kul idé att servera efterrätt i dessa glasburkar!! O inspirerande blogg Du har!!
// Linda