Tusen miljoner gånger bättre att göra sina egna proteinbars än att köpa. De man köper innehåller nämligen lika många kalorier och kolhydrater som en Snickers, alltså rent godis med snäppet högre proteinhalt. Har testat att göra två olika sorters proteinbars, med och utan ugn. Dessa görs i ugnen och får en konsistens i likhet med mjuk kaka. Suveränt bra att ha med i träningsväskan och äta efter träningen. De andra får ni recept på imorgon.
Du behöver
2 äggvitor
1 banan
1 dl proteinpulver
1 tsk vaniljpulver
1 dl hackade nötter
1/2 dl krossade linfrö
1/2 dl solros och pumpakärnor
1/2 dl russin (eller torkade tranbär eller aprikoser)
50 g mörk choklad (med så hög kakaohalt som möjligt)
2 msk chiafrö
Gör så här
Sätt ugnen på 170 C
Mosa bananen och blanda ihop med övriga ingredienser till en jämn smet. Häll upp på ett bakplåtspapper och grädda i 170 grader i 15 min. Skär i lagom stora bitar och förvara i kylskåpet.
Men åh vad goda hur många kcal ungefär kramis Diana
Ja, visst är hemgjorda så mycket bättre och de här låter goda! Kram vännen!