Grilltrender á la ICA

Varje säsong har ICA en fantastiskt trevlig tillställning där de går igenom trender i matväg bland svenskarna och vilka nyheter som kommer inför stundande säsong. Nu i veckan var det fokus på våren och speciellt sommarens grilltrender. De presenterade sin trendspaning:
Sommarens stora grilltrender:
Allt på grillen – Vi kommer inte bara grilla kött utan grönsaker, fisk och skaldjur, woka, göra desserter…
Fingrilla – Vi är beredda att lägga mer pengar på råvara av hög kvalitet, Fortsatt högt intresse för lokalproducerat och udda styckningsdetaljer får ett uppsving såväl som sofistikerade grilltekniker.
Skippa besticken – Vi äter hamburgare i bröd, spett av olika slag, korvar och tacos ute.
Jag och min ständiga vapendragare Rose-Marie. Bästa, roligaste Diana var också med som ni ser nedan.
Visste ni att:
Svenskarnas drömgäst nummer ett vid grillen är……Per Moberg (på andra plats kom Zlatan)
72% av svenska män uppger att de sköter grillen hemma medan endast 5% av kvinnorna säger detsamma
70% (nästan) planerar sina grilltillfällen några dagar i förväg
44% vill grilla mer fisk och skaldjur
5% grillar även på vintern
Mina abosluta favoriter bland nyheterna är Kycklingben med citron och lakrits!!! Halvspjut med Kaffe och Ancochili och minikorvar i alla möjliga smaker och styrka att använda som de är på grillspett eller grilla på som ’väntkorv’ tills resten blir klart på grillen. Dessutom fanns strimlad kyckling med ramslök, en smak som verkar komma starkt nu. Dessutom missa inte Pimientos de padron, småpaprikorna ovan, som nu sälj på ICA, otroligt goda stekta/grillade med lite olja och flingsalt.
Niklas Ekstedt som driver Stjärnkrogen Ekstedt har arbetat tillsammans med ICA inför säsongen och tagit fram recept, spana i butiken för receptbroschyrerna. Han gav lite tips som att vänta med att peppra tills du grillat klart. Andra nyheter bland de 70 nyheter som ICA lanserar är Bake-off Surdegsbaguette, Hickory grillsås, whiskymarinerade Baby Back Ribs, Halloumi med chili, Svensk Högrevskärna, kycklinglårfilé med BBQ smak att lägga direkt på grillen, örtkryddad lax i portionsbitar i aluminiumform att lägga direkt på grillen.

Linda

0 kommentarer

  1. Alltid lika mysigt att träffas raring 🙂 ses vi på fredagens modevisning? kram Diana

    Svar:
    Of course! Ps. Jag har världens godaste melon att äta idag (största och tyngsta också;-) Kraaamar
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *