Har ni börjat fundera på nyårsmat än? Det är verkligen snabba svängar jämt vid jul. Man hinner knappt äta upp prinskorvarna innan det är dags för att planera allt annat än en korv- och köttbullemeny. Tänkte tipsa lite om mina favoriter. Jag är väldigt svag för hummer, det är verkligen bland det allra bästa jag vet. Den här receptet på hummer med vitt vin, örter och ost (gärna västerbottenost) är gudomligt.
Eller örtbakad älgfilé? Den här har det där extra med en bärig rödvinssås.
Eller varför ändå inte en hummer? För mig är nyår HUMMER. Den här är inte så tokig, vi kallar den för hummer med vitlök, oliver och basilika. Mums!
Liten insats och stort resultat? Då är det här en kanonrätt, Varmrökt lax med parmesan och örttopping, till det en vidunderligt god sås. Dessuotm är det en riktigt LCHF rätt.
Vill ni ha lamm så rekommenderar jag verkligen den här lammsteken med parmaskinka, vitlök och rosmarin och till det en portvinssås. Chevré och potatisbakelse i filodeg gör du sååå lätt.
Jag håller med dig, hummer är fantastiskt gott! Här slåss den lite med kungskrabban om populariteten, så det brukar bli vartannat år för dem ungefär. I år blir det iallafall hummer! Mums 🙂