Korv stroganoff med franska örter, mums! Använde falukorv gjord på rapsgris dessutom. Den är väldigt mjuk i smaken och konsistensen.
Fransk Korvstroganoff
550 g falukorv (dvs 1 korv från Scans rapsgrissortiment)
2 gula lökar
4 msk smör
4 msk tomatpuré
3 dl creme fraiche (använde 1 burk cr fraiche med franska örter och 1 dl vanlig)
1 krm salt
1 krm peppar
4 msk franska örter (1 msk av vardera mejram, oregano, basilika, dragon, helst färska, men torkade funkar också)
2 gula lökar
4 msk smör
4 msk tomatpuré
3 dl creme fraiche (använde 1 burk cr fraiche med franska örter och 1 dl vanlig)
1 krm salt
1 krm peppar
4 msk franska örter (1 msk av vardera mejram, oregano, basilika, dragon, helst färska, men torkade funkar också)
Gör så här
Hacka löken fint. Strimla korven. Bryn falukorv och lök i smör i en gryta. Tillsätt tomatpuré och rör om. Tillsätt creme fraiche och örter och koka upp. Krydda med salt och peppar (jag tycker vitpeppar passar allra bäst).
Ps. Om det blir för tjockt späd med 3% mjölk till önskad konsistens