En riktig rejäl Blåbärspaj

Som ni såg på bilderna från igår så gjorde jag en blåbärspaj proppfull med nyplockade blåbär. Man bör absolut ha vaniljglass eller vaniljsås till den här blåbärsbomben. Ursprungsreceptet kommer från Dansukker men som vanligt ändrat lite här och där.
Du behöver
Pajskal
4½ dl vetemjöl
150 g smör
1 msk ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 äggulor
1 msk vatten
Fyllning
3 äggvitor
1 dl ljust muscovadosocker
1 msk vaniljsocker
7dl – 1l blåbär (jag hade 1 l)
Klicka ner blandningen och bred ut jämnt i formen
Gör så här
Pajskal
Blanda alla ingredienser. Tryck ut degen i form (24 cm). Nagga botten med gaffel. Ställ in i kylen medan du förbereder fyllningen.
Fyllning
Sätt ugnen på 175 C
Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner socker och blåbär. Häll blåbärsblandningen i pajskalet. In i ugnen ca 45 min.
Pudra över lite florsocker och garnera med citronmeliss eller mynta. Glöm inte glass eller vaniljsås.

Linda

0 kommentarer

  1. Åh! Den ser helt fantastisk ut. Om man nu bara kunde lyckas få ihop en hel liter blåbär nån gång. Det är ju det tråkigaste som finns att plocka. Sån tur att det finns i frysdisken också! /Ica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *