Till årets påskbuffé gjorde jag soltorkade tomater, men i ugn istället för solen(för det blir ju lite svårt i vårt land). Det blev så gott och är så användbart till allt: på buffé, på bruschetta, brunchrätt, till pasta, som tapas eller bara som litet lyxtillbehör till middagen. De blir otroligt smakrika genom ugnsrostningen.
Du behöver
Ca 10 mogna cocktailtomater
färsk rosmarin
olivolja
flingsalt
(svartpeppar om du vill)
Gör så här
Sätt ugnen på 180 C
Dela tomaterna på mitten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. De ska ha snittytan upp.Strössla på med rosmarin, gärna kvistar, men även lösa blad. Strö på lite salt (och eventuellt peppar). Droppa på lite olivolja.
Sätt in dem i ugnen 20-30 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt dem stå kvar över natten.
Du kan utan problem ha dem liggande i kylen några dagar
Ska absolut pröva till helgen, ser jättegott ut
Ugnsrostade tomater blir så söta och goda! Fina bilder. Kram
Ja, tomaterna får ju så otroligt mycket mer smak. Och du, vad fin påsktårtan med gräs här nedan, blev!